Prima pagină > Presa Românească > „Sportul”, pionierul presei sportive

„Sportul”, pionierul presei sportive

Aparitia, in 1880, la Bucuresti, a ziarului „Sportul”, se constituie ca piatra de temelie a jurnalisticii sportive romanesti, in acest fel Romania fiind printre cele dintii tari din lume care au avut un ziar de sport.
Editat de C. Blaramberg si Al. G. Galasescu, la tipografia lui Stefan Mihailescu, Sportul reprezenta imaginea unui anumit nivel de cultura/educatie fizica atins de realitatea romaneasca.

In cuvantul de inceput se arata: „Vorba generica Sport are o multime de acceptiuni; prin ea se intelege cursele de cai, esercitiile corpului, manegiul, cresterea si dresarea cailor, canotagiu, vanatoarea, billeardul, patinagiul, gymnastica etc. Din toate acestea se vede campul intins ce coprinde si varietatea si diversitatea materialelor ce imbratiseaza… Fara a neglija multiplele acceptiuni alle cuvantului, ziarul acesta se prezinta lectorilor avand principala preocupare si tratand de preferinta cestiunile hyppice…”.

Accentul s-a pus, o lunga perioada, pe stirile din hipism. De altfel, pe frontispiciul ziarului, anuntul suna clar: „Apare in fiecare zi de curse” 🙂

Reclame
Categorii:Presa Românească
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s