Prima pagină > Presa Românească > „Gazeta Ţăranilor” din Argeş

„Gazeta Ţăranilor” din Argeş

„Gazeta Taranilor” se nastea pe 8 noiembrie 1892 la Musatesti-Arges, ultimul an de aparitie fiind 1926. Ca director si fondator al publicatiei este mentionat pana la 18 februarie 1907, Constantin Dobrescu – Arges, iar pana la 6 septembrie 1915, director – proprietar este Alexandru Valescu. Ziarul a fost tiparit pe perioade la Bucuresti, Campulung, Curtea de Arges. Aparea doar o data pe saptamana, duminica, si avea patru pagini.

In articolele publicate de-a lungul timpului se remarca preocuparile pentru culturalizarea taranilor (infiintarea de biblioteci populare), medalioane consacrate scriitorilor Delavrancea, Hasdeu, Ionescu-Gion, cunoasterea istoriei locale, medicina, igiena, probleme agricole si de economie agrara, industria locala, invatamant.  Dobrescu – Arges dezbatea in articolele sale editoriale problema taraneasca, situatia economica si drepturile politice ale taranilor.

,,Gazeta Taranilor” avea rubrici ce acopereau mai toate domeniile de interes. Publicul de atunci putea afla stiri din tara si din strainatate la rubricile ,,Vesti din tara”, ,,Vesti din lume”, politica interna dar si cea externa jucand un rol principal la acea vreme.

Reclame
Categorii:Presa Românească
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s