Prima pagină > Diverse > Statuia demnităţii pierdute

Statuia demnităţii pierdute

În prezenţa unui grup de persoane, de la profesori doctori la simpli ţărani, in 31 august 2012 a fost dezvelit un bust al mareşalului Ion Antonescu, in comuna Tătărăşeni din jud. Botosani. Evenimentul, cu importante conotatii istorice pentru poporul roman, a avut loc in modesta curte a profesorului doctor în istorie Gică Manole. Dl. Manole, care înainte de revoluţie a fost turnat la Securitate pentru convingerile şi opiniile sale socio-politice şi-a îndeplinit una dintre năzuinţele pe care le avea de câţiva ani. Alături de un sculptor a muncit timp de câteva săptămâni şi a reuşit să îşi amplaseze în grădină, chiar în faţa casei, bustul celui care a condus practic România în cel de-al doilea război mondial.

Cum legea romaneasca îi interzice să monteze un bust al maresalului în loc public, a făcut-o în propria-i curte ! De ce? „Ne-a dezrobit Basarabia, ne-a dezrobit nordul Bucovinei şi a arătat lumii că poporul român este un popor mândru şi eroic şi nu laş şi vegetal cum spun atâţia netrebnici. Aşadar, este o chestie de afişare a unei demnităţi fireşti care orice cetăţean român poată să o aibă raportându-se la eroii neamului său şi la jertfele sale infinite. Este un gest de recuperare a demnităţii”, a explicat profesorul Gică Manole.

Dl. Manole a ales această zi pentru dezvelirea bustului întrucât pe 31 august 1944 Ion Antonescu a fost predat ruşilor. „Şi pentru că sunt două secole de când ne-au răpit Basarabia am simţit nevoia să ridic un monument celui care ne-a eliberat Basarabia şi nordul Bucovinei. Dacă el nu are în ţara lui un monument, ei bine l-am făcut eu în onoarea lui şi tuturor camarazilor săi morţi pe front, la două secole, ca un fel de remember. Nu uitaţi! Datoria voastră este să reîntregiţi România”, a spus profesorul Gică Manole de lângă bustul lui maresalului Antonescu.

Reclame
Categorii:Diverse
  1. 14/09/2012 la 21:03

    Demnitate…atat de des uitata.

    Apreciază

  1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s