Prima pagină > Presa Românească > „Revista Vremii” ce a fost…

„Revista Vremii” ce a fost…

„Revista Vremii” [politice, literare si economice]: apare la Bucuresti in perioada 30 octombrie 1921-20 aprilie 1924. În 16 sau 20 de pagini, frecventa de aparitie este bilunara [apare duminica, odata la doua saptamani] iar un numar costa 4 lei. Directori sunt Grigore GAFENCU si Sebastian SERBESCU, ambii avocati. Gafencu avea 29 de ani in anul lansarii [1921].

Atât viitorul diplomat de cariera Grigore GAFENCU, mai devreme tot in 1921, cat si Serbescu apar ca actionari fondatori ai Societatii Comerciale ”ORIENT-RADIO / RADOR” [ulterior Agerpres], societate anonima de informatiuni telegrafice, infiintata in acelasi an alaturi de SOCIETATEA GENERALA de PUBLICITATE S.A. [ Carol Schulder si S. Berger// concesionarii spatiilor de publicitate de la Adevarul, Dimineata, Argus], despre care am făcut vorbire într-un articol anterior.

SOCIETATEA GENERALA de PUBLICITATE S.A. [anterior agentia/regia de publicitate Carol Schulder si S. Berger] era de alfel si concesionarul exclusive pentru publicitate al revistei Revista Vremii, care aveam cam 4 pagini de reclama [din cele 16] cu prioritate pentru banci si firme de asigurari.

Reclame
Categorii:Presa Românească
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s