Prima pagină > Diverse > Ultimul rege : Gicu Dobrin

Ultimul rege : Gicu Dobrin

Nicolae Dobrin (n. 26 august 1947, Piteşti – d. 26 octombrie 2007, Piteşti), cunoscut şi ca Gâscanul sau Prinţul din Trivale, a fost un fotbalist şi antrenor român de fotbal. Istoria fotbalului românesc îl reţine ca unul din cei mai mari fotbalişti români, un maestru al driblingului şi al fentei, un model în executarea paselor și a loviturilor libere. A fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 și 1971. (De la Wikipedia)

Pentru mine, care am avut privilegiul să-l văd în activitate, rămâne fără dubii „cel mai mare fotbalist român” ! Toată stima pentru Hagi, Balaci, etc, dar ca Dobrin nu a fost nimeni şi nici nu va mai fi ! Iar cea mai preţioasă amintire cu Gicu Dobrin o am de la meciul cu Dinamo din 24 iunie 1979, când a bătut de unul singur Dinamo, chiar in „Ştefan cel Mare”, în ultima etapa de campionat. Gicu Dobrin a făcut atunci un joc uluitor. Nimeni nu a pus la îndoială victoria Argeşului, chiar dacă, de fapt, era izbânda „Gâscanului”. Dinamo – FC Argeş, scor 3-4, a fost şi un fel de testament fotbalistic lăsat de Gicu Dobrin generaţiilor viitoare.

Maestrul Ioan Chirilă l-a descris cel mai bine : “Dobrin are o nonşalanţă care farmecă. Daca vreţi, el este un Crai de Curte Veche care se decide să coboare de pe un ring de rock, pentru a aduce în memorie valsul, fracul şi crinolina… Acest crai descins pe un ring de rock este şi un gentleman al gazonului. El nu ştie (sau nu înţelege) să lovească. El nu ştie să-şi frânga linia printr-un efort inestetic. El nu ştie să arunce o minge în tribune. El nu acceptă, din pudoare, gândul că spectatorii l-ar vedea schimonosit de durere, cu glezna între mâini.”

Gicu Dobrin a fost ultimul rege al României !

Reclame
Categorii:Diverse
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s