Prima pagină > CanCan Istoric > Maria, regina adulterului (1)

Maria, regina adulterului (1)

“N-aveam nici mândrie, nici ambiţie personală, n-aveam decât o Inimă care, în pofida durerilor mele, ardea de dragoste pentru ţară. O Inimă care nu făcea altceva decât să ceară cu smerenie să i se îngăduie să muncească şi să ajute… “ – Regina Maria. Oare să fie chiar aşa ? Regina Maria nu avea Inimă decât pentru România sau comportamentul din timpul domniei ne dezvăluie o Inimă împărţită între „ţărişoară” şi diferiţii bărbaţi prezenţi în delicioasele-i aventuri erotice, bine cunoscute în acele vremuri ?

Pe 29 octombrie 1875 se năştea în Kent, Anglia, Marie Alexandra Victoria, prinţesă de Edinburgh şi mai târziu prinţesă de Saxa-Coburg şi Gotha. Copila, alintată Missy, nu avea doar descendenţă nobilă ci se trăgea direct din cele mai bogate şi influente familii regale ale lumii. Bunica paternă era nimeni alta decât regina Victoria, aflată la apogeul domniei sale de 64 de ani. Mama sa era marea ducesă Maria Alexandrovna a Rusiei, fiica ţarului Alexandru al II-lea.

În mai 1892 are loc logodna cu Ferdinand, insa nunta se va tine abia in decembrie, pentru ca tanara sa implineasca 17 ani. Din ianuarie 1893 viitoare regină ajunge în România. În primii 10 ani de căsătorie se nasc, rând pe rând, întâi Carol – viitorul moştenitor al tronului, apoi Elisabeta – viitoarea regină a Greciei, Maria (alintată Mignion) – viitoarea regină a Yugoslaviei şi Nicolae. Mai târziu, s-a mai născut o fată, Ileana – viitoare arhiducesă a Austriei, şi cu puţin timp înainte de izbucnirea Primului Război Mondial, în cel de-al 20-lea an de căsnicie al cuplului, se naşte Mircea.

Există o mulţime de amănunte legate de viaţa reginei pe care marele public nu le ştie, dar care sunt reflectate în memoriile contemporanilor care au cunoscut-o suficient de bine pentru a-şi creea o impresie despre ea. Portretul creionat de I. G. Duca sau Argetoianu, ambii prim-miniştri ai României în perioada interbelică, este destul de departe de cel idilic, rămas în conştiinţa noastră. În ceea ce priveşte fizicul, regina se numără ea printre frumuseţile Europei, dar o analiză atentă, evidenţia trăsături neregulate, ochi mici, gură mare, bust lung, picioare scurte şi umflate, braţe groase, glezne şi încheieturi mari, dintr-o bucată.

Cât priveşte firea reginei, I.G. Duca îi face o caracterizare necruţătoare pe care majoritatea istoricilor o ignoră: „sub aparenţele farmecului feminin se ascunde o ambiţie nemăsurată care nu este călăuzită de idealuri nobile, o ambiţie egoistă, ambiţia unei fiinţe care vrea să joace un rol, vrea să se vorbească de ea, să fie lăudată, slăvită. Şi această ambiţie, amalgam curios de vanitate şi de nemărginită prezumţiune, această ambiţie este socotită, rece, neînduplecată, ca şi ochii albaştri-argintii ai acestei frumoase strănepoate de regi şi impăraţi, ochi caracteristici, cu scânteieri de milă şi cu luciri de oţel. Regăsim în ei splendoarea britanică şi fărădelegile romanovilor…”

Aşadar, prolificul cuplu princiar a avut nu mai puţin de 6 copii asumaţi de casa regală. Câţi or mai fi crescut prin alte grădini, nu există o statistică :). Ferdinand i-a recunoscut pe toţi chiar dacă de-a lungul timpului principesa Maria a fost acuzată de nenumărate aventuri amoroase şi, rând pe rând, fiecăruia dintre copiii săi (în afară de Carol) i s-a atribuit câte un alt tată ! Ferdinand era conştient de slăbiciunea Mariei pentru adulter, dar nu a luat măsuri în acest sens. Câţi iubiţi a avut de fapt principesa şi ai cui erau copiii nu se ştie concret !

Aventuroasa Maria va avea cu Ferdinand, mai mult un mariaj de convenienta, I.G. Duca fiind de parere ca regina nu-l iubise pe Ferdinand niciodata datorita lipsei de initiativa si vointa de care acesta dadea dovada. Cat priveste pasiunile si amorurile reginei, acesteia i-au placut intotdeauna barbatii cu dare de mana si se pare ca avut destui milionari in cercul sau intim fara sa fie prea preocupata de ce fel de om era posesorul averii. E greu de spus cati amanti o fi avut regina, istoricii punandu-se totusi de acord in ceea ce priveste cateva nume.

va urma

Reclame
Categorii:CanCan Istoric
 1. Ene Marin
  02/11/2012 la 21:45

  Monarhistii stau cu capul in nisip ca strutii .Desi cunosc multe (ca si noi)despre aceasta curvistina ar dori ca lumea sa o stie imaculata, pe aceasta paiata frivola cu fusta in brau,si ochii holbati dupa pintenii zanganitori ai husarilor .
  Fiind disproportionata la corp purta tot timpul jupon cu soport metalic ridicat deasupra buricului pentru a-si translata soldurile mai sus ,corectandu-si astfel silueta disgratioasa.
  Carol al doilea ii semana leit si alerga neobosit prin Europa de la vest la est,traversand pana si transeele inamice inarmat predandu-se la rusi pentru o femeie.
  Chefliu curvar si betiv era mai mult in trasura decat pe tron pe care il parasea si il uzurpa de cate ori avea chef.
  A trait mai mult prin lupanare si prin saloanele marilor case regale ale Europei alergand in stanga si dreapta dupa muieri balanganindu-si sabia scurta de la incingatoare precum fuduliile armasarilor de rasa.

  Apreciază

 2. Anonim
  08/11/2012 la 22:29

  …..si ne mai intrebam de ce am pierdut teritorii din pamantul tarii!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 3. crocoi
  21/11/2012 la 13:29

  Doresc sa-i amintesc anonimului de deasupra mea ca datorita Reginei Maria s-a infaptuit Romania Mare. Deci sub ea am castigat teritorii si nicidecum nu le-am pierdut.
  Nu sunt monarhist, nu-l doresc pe tradatorul Mihai ca rege al Romaniei, cu atat mai mult nu-l doresc pe impostorul de Duda… dar ca romani, meritele Reginei Maria trebuie sa i le recunoastem, indiferent cat de curva a fost ea in particular

  Apreciază

 4. Puiu
  16/12/2012 la 16:54

  Ca monarhii, in genere, au multe „defectiuni” in sistemul de functionare stie toata lumea. Ca regina Maria (care mai era si frumoasa coz) avea o pofta de viata debordanta, nu-i nici o noutate. Dar, ma intreb, „revoltatii” orbi la meritele incontestabile si cu adevarat demne de luat in seama ale unor straini cu inima mai romaneasca decat a domnilor pamanteni sunt si arierati? Oare, in contextul in care patrihotii de azi si-au umplut burdihanurile batandu-si joc de un popor intreg, au vreun rost comentariile explicite? Intre noi fie vorba, cei care arunca cu noroi sunt manjiti pana in maduva oaselor!… Nu „revolta” ori „morala” le scot din gura si condei atatea mascari!

  Apreciază

 5. 16/12/2012 la 18:41

  @Crocoi: Daca anonimul afirma ca „am pierdut teritorii” din cauza vietii intime si nu prea a reginei Maria n-ai ce sa-i „amintesti”, doar sa-i scrii boldit ca sa afle si el. Ca o remarca haioasa, „deci sub ea…” normal ca asa, deasupra erau altii…:). cu stima
  @Puiu: Total de acord cu tine in tot ce ai scris…

  Apreciază

 6. 21/01/2013 la 20:40

  Reblogged this on Sonyared's Blog.

  Apreciază

 7. nita
  14/05/2014 la 13:53

  mda’tipic celor fara cultura si fara gram de realitate’ anonimul…cati regi sau regine au fost pe front sa ingrijeasca raniti…?trebuie sa invatam sa pretuim ce este de pretuit,.lumea este asa cum suntem noi…cand ne cuprinde prostia …nu recunoastem…incercam sa ponegrim realitatea lovind in lateral…tot asa si-n zilele noastre…atacam frumosul si putinta ca sa ne ascundem uratenia si neputinta noastra…’concret pt. cei ce nu inteleg’priviti parlamentul de azi al romaniei’

  Apreciază

 8. kiki miki
  27/01/2017 la 15:58

  datorita pidei s-a infaptuit romania mare

  Apreciază

 9. kiki miki
  27/01/2017 la 17:33

  cit obtine o femeie cu curul nu obtin sute de barbati cu capul

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s