Prima pagină > Poporul Ales > De ce nu ne-aţi lăsat să vă iubim ? (1)

De ce nu ne-aţi lăsat să vă iubim ? (1)

Când alţii vă alungau, aţi venit la noi. Când alţii vă ucideau, noi v-am primit în ţara noastră. Popor dezrădăcinat (nu din cauza noastră), popor umilit, alungat, decimat, asuprit (nu de noi), aţi găsit adăpost în România. Şi noi am tăcut ! Pentru ce aţi venit aici, dacă eram asasini ? De ce v-aţi aşezat generaţiile pe acest pământ, dacă românii erau nişte bestii ? Ce încredere aţi avut să ridicaţi sinagogile lângă bisericile unui popor de criminali ? Şi v-am primit şi v-am omenit şi v-am ajutat, dar mai ales am tăcut !

Mai întâi aţi împânzit satele : “Veţi vedea că Moldova e secată, suptă de cîrciumarii şi accizarii evrei; veţi vedea cum în Moldova un evreu intră în sat sărac lipit şi peste 2-3 ani iese cu capital mare, veţi vedea lipitorile satelor din Moldova” – Mihail Kogălniceanu. Apoi târgurile au încăput pe mâinile voastre : “Este înspăimîntător, domnilor, să vezi extinderea de zi cu zi a acestei congregaţii funeste, dar mai înspăimîntător este că gîndeşti că nicăieri ea n-a prins rădăcini atît de adînci ca la noi”Cezar Bolliac. În final, oraşele şi-au înghesut prin mahalale românii, pentru a vă face loc : „evreii lucrează ca să aibă pentru ei, ca naţie năvălitoare, cît mai mult. Pînă şi în profesiunile libere, pînă şi în învăţămînt, în ştiinţă, în literatură, ca avocaţi, ca medici, ca arhitecţi, ca profesori, tot mai mulţi, cu filologii, cu ziariştii, cu poeţii, cu criticile lor, ei ne dau pur şi simplu afară din ţara noastră…” – Nicolae Iorga.

Strigătelor de disperare ale fruntaşilor noştri, oameni erudiţi şi patrioţi, le-am răspuns prin tăcere şi supunere. V-aţi ridicat case, şcoli, spitale, numai pentru voi. Din banii cui ? Aţi strâns averi indecente. Pe spinarea cui ? Nu v-a ajuns, vroiaţi şi pământul nostru ! Cu ce drept ? Nu l-aţi putut cumpăra, l-aţi luat în arendă de la boieri corupţi. Şi aţi supt sângele ţăranilor până la ultima picătură ! Şi lumânările şi groapa din cimitir trebuiau s-o cumpere de la semenii voştri : “Trustul fraţilor Marcu, Kalman, Froim Soil şi Avram Fischer ţine în arenda 69 de moşii… în ultimii doi ani arenzile au fost urcate de două ori…” Gazeta Voinţa Naţională din 9 martie 1907.

Mai ţineţi minte „Alianţa Universală Israelită”, cred că mai există şi azi. Cât „bine” a făcut românilor această organizaţie ! Dar de “Fischerland” vă mai aduceţi aminte ? În 1904 acest trust, al fraţilor evrei Ficher, stăpânea şi exploata la sânge 237.863 ha pământ arabil, iazuri, păşuni, alcătuind o feudă cu 79 de comune rurale. Până şi pentru a-şi adapă vitele la iaz, ca şi pentru lut, ţăranii plăteau taxă evreilor Fischer ! Dar poate de alţi „cămătari de pământ” ca : Gastiner din Botoşani, Gutman din Roman, Juster şi Mendel din Brăila, vă amintiţi… Sau de rabinul Reichorn din Praga, care, in 1896, alcătuise planul de iudaizare a proprietăţilor funciare : «în numele justiţiei sociale şi a egalităţii, vom împărţi marea proprietate la ţărani care, fiind lipsiţi de mijloace de exploatare, se vor adresa nouă, devenind datornicii noştri, iar capitalurile noastre făcându-se stăpâne, noi vom fi marii proprietari şi puterea va fi a noastră».

Atunci nu eram antisemiţi ? Ţăranii batjocoriţi pentru o bucată de pâine erau buni atunci ? Câte piei au jupuit semenii voştri de pe ei ? Lasă-i să moară de foame cu pământul lor cu tot, Shalom ! Şi 1907 tot de la nişte evrei a pornit ! La începutul acelui an, în România Mică arendaşii evrei atingeau cifra de 915, având o suprafaţă arendată de 1.113.147 ha, în afara pădurilor ! Dispunând de capitaluri imense, trusturile evreieşti trecuseră în 1906 dincolo de Milcov, arendând moşii în judeţele Brăila, Ialomiţa şi Dâmboviţa, pe care le-au exploatat după aceleaşi practici pe care le experimentaseră în Moldova. Nu se mai putea, era prea mult ! „Răscoala a izbucnit în Moldova, pe moşia Flămânzi, (tocmai în inima Fischerland-ului – n.a.), şi a avut de la început un caracter puternic antievreiesc din pricina nemulţumirilor acumulate vreme de decenii de către masele ţărăneşti exploatate de cârciumarii, cămătarii şi arendaşii evrei. Ţărănimea răsculată a năvălit în târgurile locuite de evreime, precum Hârlău, Târgul Frumos, Podul Iloaiei, unde au devastat prăvăliile şi cârciumile evreieşti, după care s-au revărsat asupra conacelor moşierilor şi sediilor arendaşilor.” – Radu Theodoru

Au murit atunci mii de ţărani români (a câta oară ?), pentru o palmă de pământ. Din sângele vărsat atunci, nici o picătură nu v-a înroşit mâinile ? De ce nu ne-aţi lăsat să vă iubim ?

va urma

Categorii:Poporul Ales
  1. 11/11/2012 la 16:34

    Vreau articolul asta sa fie in ziar!!! In toate ziarele!

    Apreciază

  2. merisorul
    11/11/2012 la 23:15

    Nu au voie sa publice asa ceva ! Stii care-i marea lor drama ? Ca tot ce-i aici si ce va urma are in spate documente, articole si studii istorice. Nimic inventat, nici macar o virgula. Adevarul trebuie spus dar nu reinventand istoria, ci descoperind-o. A fost ascunsa cu mare grija…

    Apreciază

  3. Codrut Popa
    12/11/2012 la 01:45

    vor trebui sa recunoasca, au mai facut-o …si daca totul e documentat, cu curaj! Abia astept…si eu am cate ceva de spus.

    Apreciază

  4. bivol
    12/11/2012 la 18:58

    da, de acord ca e ciudat ca ei aveau cea mai mare parte din tara, dar.. nu cred ca e neaparat vina unei religii pentru asta.. pana la urma urmei oricare din noi daca ar avea posibilitatea s-ar imbogati in vre-un sat sau oras punand preturi mari la un produs ce ne apartine doar noua, fara sa ne pese de cei care-l platesc

    Apreciază

  5. 12/11/2012 la 19:11

    Intreaga carte „Romania ca o prada” de RADU THEODORU o gasiti aici:

    Apreciază

  6. 12/11/2012 la 19:37

    mda….si o sa mai vedeti dinastea foarte curand, multumita bulangiilor de la bucuresti care pentru o casa frumoasa si o masina mai buna vand tara facand legi dupa ureche. toti strainii cumpara pamant la noi de zici ca e the gold rush in america. asadar, curand vor fi iar sclavi, iobagi sau cum vreti sa le spuneti. ca de aia au murit stramosii nostri prin razboaie, s-avem noi ce vinde

    Apreciază

  7. merisorul
    12/11/2012 la 21:29

    Cine a zis ceva de religie, de Talmud, etc. ? Fiecare e liber sa creada sau nu in cine vrea el ! Problema apare cand un popor intreg (in cauza, al nostru) este acuzat de crime, genocid, etc. Si mai e ceva: „De ce suntem obligati sa credem in Holocaust si in Dumnezeu nu ?”

    Apreciază

  8. viorelmihai
    13/11/2012 la 10:29

    Am citit tot articolul tau, mai multe informatii similare se gasesc in cartea lui Nicolae Paulescu, Biblia, Coranul si Talmudul, parca asa se numea. Insa am o intrebare: unde si cum nu te-au lasat sa ii iubesti? Ce legatura are ceea ce fac ei cu ceea ce simti tu pentru ei? Daca iubesti pe cineva pentru ceea ce face si nu pentru ceea ce este, inseamna ca ceea ce simti tu nu este iubire.

    Apreciază

  9. merisorul
    13/11/2012 la 13:31

    D-le Mihai, întrebarea din titlu este metaforică. Cum spuneam mai sus, nu poporul evreu este vinovat pentru crimele unor semeni de ai lor (din păcate enorm de multe). Motivul întrebării mele este campania de acuzare a poporului român de participare la Holocaust. Oare sunteţi de acord cu acest fapt ? Ar fi normal să acuzăm poporul evreu de genocid impotriva poporului palestinian (privind din aceeaşi perspectivă) ? Citiţi vă rog serialul în continuare şi veţi descoperi multe lucruri interesante…
    cu stima

    Apreciază

  10. acronim
    13/11/2012 la 14:42

    Cand eram mai tanar, acum ceva ani, eram foarte nedumerit si stupefiat de tot ce se intamplase in Europa anilor 30-40, Germania, nazisti. Si fireste ma tot intrebam ce poate fi, care e motivul valului de antisemitism ce s-a propagat in foarte multe tari….oare oamenii se plictiseau si voiau sa-i impuste sau deporteze pe altii asa, ca si chestie?
    Din ce in ce mai mult ce citesc si caut, incep sa vad un altceva, o istorie falsificata, interesata, detinuta de altii si supusa permanent hartuielilor si negarii. Daca ridici in slavi Holocaustul (ca practic asta fac ei, e ca o sarbatoare pt ei) gata treaba e ceas, daca spui ceva de comunisti, blosevism si gulag hop ca deviezi subiectul si gata nemtii sunt singurii criminali, unicii criminali, cei mai mari criminali, nu ai voie sa spui nimic de altii, de romanii nostri dusi in lagare deportati cu miile, ce sa mai spunem de cati chinezi si alte natii in secolul trecut au murit in conditii ingrozitoare dar da- naibii, ca doar nu sunt evrei……nu cumva sa negam sa deviem subiectul. Cam cusut cu ata alba subiectul asta, este incredibil cand afli cati evrei au venit „la pachet” in administratia statelor din Europa de Est dupa razboi (Romania, Polonia!!), pai cum frate ca spuneti peste tot ca se duceau nemtii si-i impuscau metoda sardeaua in Rusia, cam chiori nemtii astia…si ca idee misiunea lor in Est de a gasi imediat comisarii bolsevici era cat se poate de motivata si reala, nu ma refer la ura etnica ci la ceea ce insemna paianjenul bolsevic si sistemul pe care il pregateau….
    Ma opresc aici…sunt atat atat de multe de spus…..
    felicitari pt articole si site!! Respect!

    Apreciază

  11. 14/11/2012 la 19:46

    Ce este mai grav este ca tot ei au instigat taranii la rascoala sperand la o revolutie bolsevica in Romania.

    Apreciază

  12. truthOrdaRe
  13. Gorcea cel mare
    02/12/2012 la 20:00

    cine vrea sa stie de ce nu este posibil – va trebui sa cerceteze – cei care au gasit adevarul si l-au facut public au fost „muriti”. rasa jidoveasca a urat din totdeauna rasa ariana, de ce? daca ati gasit raspuns la aceasta intrebare nu v-a mai puteti intreba vreodata de ce nu se lasa iubiti..

    Apreciază

  14. 06/12/2012 la 15:11

    Am parcurs toate articolele din aceasta serie de pana acum.
    Respectele mele! faceti o treaba excelenta aici!

    Apreciază

  15. tutu
    02/02/2013 la 14:54

    evreii , sunt capul tuturor rautsatilor de pe fata pamantului , ei conduc de fapt planeta , o fariseilor saduchilor care l-ati rastignit pe DOMNUL ISUS , in curind va veti lua plata spurcatilor ce sunteti incurind DREPTUL JUDECATOR va va arunca in talpa iadului si asa va veti chinuii in veci cu antihristul vostru cu tot

    Apreciază

  16. acronim
    04/02/2013 la 15:42

    @enzo= Like.

    Apreciază

  17. Gabriela
    12/10/2016 la 00:21

    Ce anume vrei sa spui cu asta? Ca de sute de ani evreii au fost uniti sa îşi faca interesele pe pamanturile noastre şi noi am tacut cu nepasarea caracteristica românilor? Cine ne impiedica sa fim şi noi uniti?nimeni nu putea sa faca nimic dacă noi eram patrioti, ne respectam traditiile, cultura, valorile morale, credinta şi istoria. Mai bine sa luam exemplu de la ei, cat de patrioti sunt, voi vedeti ce conducatori au ei?, cat îşi iubesc ţara si contribuie la interesele neamului lor de oriunde în lume ar fi(ca de exemplu lobby -ul din congresul American). Mai bine ar fi sa ne uitam la noi şi sa vedem de ce nu putem sa fim uniti, patrioti, cum de liderii nostrii ne vand ţara, cum de românii vorbesc româna amestecata cu engleza, nu se mai respecta nimic, mai ştie românul istoria noastra, obiceiurile noastre, credinta noastra? În timp ce noi facem cate un copil si apoi obosim, la evrei o familie cu 4 copii e ceva normal,mamele îşi invata copii limba şi credinta lor oriunde în lume traiesc.

    Apreciază

  18. 12/10/2016 la 10:17

    Ei nu au iubit si nu vor iubi pe nimeni decat pe ei insisi. Si in Germania au procedat la fel in 1917 cand Germania i-a primit, ei fugind din calea revolutiei bolsevice din Rusia (ghici gicitoarea mea cine a provocat-o). Ca rassplata, au chemat in ajutor SUA la sfarsitul WW1 de partea Angliei ca sa umileasca Germania, -adica noua lor patrie- in schimbul acordarii de catre Anglia a teritoriilor palestiniene unde se stie ce au facut cu populatia locala. Spre documentare studiati declaratia Balfour si discursul Freedman !!!!

    Apreciază

  1. No trackbacks yet.

Comentaţi