Prima pagină > Despre Lichele, Poporul Ales > Cine este Elie Wiessel ?

Cine este Elie Wiessel ?

(Wikipedia) zice: Elie (Eliezer) Wiesel (n. 30 septembrie 1928, Sighetu Marmaţiei) este un scriitor şi ziarist în limbile franceză, engleză, idiş şi ebraică, eseist şi filosof umanist, activist în domeniul drepturilor omului, evreu american supravieţuitor al Holocaustului. În anul 1986 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace. În anul 1996 a fost numit membru al Academiei Americane de Artă şi Literatură, iar din anul 2001 a fost ales membru de onoare al Academiei Române. Elie Wiesel s-a născut în România, ca al treilea copil şi singurul băiat dintre cei patru copii ai lui Şlomo şi Sara Wiesel, într-o familie de evrei…

Aşa începe prezentarea d-lui Elie Wiesel, cel care a condus şi şi-a împrumutat numele „Comisiei Internaţionale de Studiere a Holocaustului în România”. Comisie care a stabilit fără tăgadă, în raportul final, că Statul Român se face vinovat de participare la Holocaust. Până aici nimic nou. Despre calitatea „excepţională„, ca document istoric, a Raportului vom discuta în alte articole. Biografia premiantului Elie Wiesel este subiectul abordat aici. Nici măcar noile acuzaţii aduse de un fost deţinut, pentru care i-a şi intetat proces „nobelului” Elie Wiesel, sau faptul că nimeni, niciodată nu i-a văzut numărul tatuat la Auschwitz, de care face vorbire oriunde şi oricum, nu mă interesează. Ce vreu să discut este felul în care acest dl. îşi prezintă rădăcinile şi viaţa.

Dl. Elie Wiesel are o fundaţie, cu o titulatură foarte generoasă : „Fundaţia Wiesel Pentru Umanitate”. Iată cum se prezintă dl. Elie Wiesel pe site-ul fundaţiei:

După cum se observă, dl. Elie Wiesel este născut în 1928, în Sighet-ul din Transilvania, care acum face parte din România ! Atât, scurt şi la obiect… Dar în 1928 unde se făcea ochi Elie Wiesel ? Nu tot în România ? Pentru ce a simţit nevoia unei asemenea asemenea precizări cel puţin dubioasă, dacă nu chiar jignitoare la adresa ţării noastre ? Se simte mai apropiat de unguri pentru că s-a înscris la studii gimnaziale în oraşul Debrecen ?

Tot in Wikipedia se precizează că i s-a tatuat pe braţul stâng numărul A-7713 la Auschwitz, fapt recunoscut şi promovat de însuşi Elie Wiesel. Numai că în documentul referitor la acest celebru număr din arhivele lagărului, se observă cu totul altceva:

La numărul A-7713 figurează un anume Wiesel Lazar, născut tot în Sighet, la 04.09,1913. Wikipedia susţine că în limba maghiară, Eliezer este echivalentul lui Lazar, din acest motiv apare aşa în acte ! Dar cu data naşterii cum rămâne ? Să fie oare o greşeală birocratică a nemţilor ? Greu de crezut, cunoscându-le meticulozitatea şi disciplina. Să-l fi născut mama sa, la frageda vârstă de 8 ani (Sara Wiesel a venit pe lume în 1905) ? Şi mai greu de crezut… ar fi chiar pedofilie ! Şi atunci cum rămâne cu cel care susţine că: «România a ucis, a ucis, a ucis !» ? Are el calitatea morală să afirme despre poporul român că a ucis, când identitatea şi suferinţele invocate ridică atâtea semne de întrebare ?

Cine este acest Elie Wiesel născut în Sighet, Transilvania, actual în România ? Care este identitatea lui reală ? A fost în lagărul de la Auschwitz ? De ce apar atâtea necunoscute, date contradictorii în biografia sa ? Până nu-şi clarifică trecutul personal şi nu răspunde multelor întrebări apărute în legătură cu acesta, să-mi permită dl. Elie Wiesel să am şi eu unele dubii legate de participarea ţării noastre, România, la holocaust !

Reclame
 1. truthOrdaRe
  19/11/2012 la 19:07

  Dati va rog un click pe pagina asta: http://www.youtube.com/watch?v=zh-zx6hVWug&feature=related

  sau daca nu, dati cautare cu titlul „Auschwitz – Why The Gas Chambers Are A Myth (full)”
  Foarte tare!!

  Apreciază

 2. 19/11/2012 la 20:21

  Mai multe carti despre iudeo-masonerie gasiti aici:
  http://deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com/biblioteca-virtuala/

  Apreciază

 3. Burzum
  09/01/2013 la 11:05

  N-a existat Holocaust nicaieri in Europa. De Romania nici nu mai are rost sa vorbim.

  Apreciază

 4. vicius
  13/08/2013 la 10:59

  Elie Wiesel….o mare personalitate.
  Musulmanii cu Mecca, Noi cu Mormantul Sfant, evreii cu auschwietz-ul. O mitologie noua, fratilor….dar care ma face sa ma gandesc la frauda si fals. Si nu e bine deloc!

  Apreciază

 5. John
  04/08/2015 la 00:04

  Ca Eli Wiezel este altul dect detinutul din lagar este evident, dar la evrei se poarta aceasta tehnica a spionajului si dezinformarii. Este evident ca eli Wiezel este iudeu khazar (de origine turcica si nu din evreii lui Moise) daca s-a nascut la Sighet in Romania si a fost indoctrinat cu ideologia antiromaneasca in scoala din Ungaria. Atunci de ce s-a facut o fundatie cu numele unui personaj cu date de identitate incerte si cine la finantat si pentru ce ?

  Apreciază

 6. victorluria
  20/08/2015 la 02:43

  Romani de rahat ce sintetzi, asasini de cacat.

  Apreciază

 7. cobra
 8. Teodor Stela (crestinul orthodox )
  24/08/2015 la 18:58

  toleranta raului prin acceptarea falsului si a minciunei aratata sub masca Adevarului este inselaciunea cea amarnica care nu i decat o prapastia fara margini si fara de scapare deschisa intre Bine si rau
  cine vrea a se arunca in aceasta prapastia nu are decat sa se arunce pentru ca a iubit toleranta raului si sta la discutie cu dracul ,ucigal ar Crucea
  ….fara sa stiti sau habar sa aveti pe acest pamint este deschisa aceasta prapastie fara margini si fara fund …
  priviti in jur ,treziti va si nu acceptati sa fiti pe marginea acestei prapastii dintre Bine si rau
  pentru ca este o adevarata cascatoare a iadului care inghite si inghite nu numai oameni ci natii intregi
  Amin.

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s