Prima pagină > CanCan Istoric > Maria, regina adulterului (3)

Maria, regina adulterului (3)

În tulburele an 1907, principesa Maria îl cunoaşte pe Barbu Ştirbei, nepotul domnitorului Barbu Ştirbei, un prinţ elegant, cu o foarte plăcută infăţişare şi cu o minte ascuţită. Era un cuceritor… Pentru el, principesa era o provocare. Pentru ea, care încă mai suferea după englezul Waldorf, însemna o potolire a setei de iubire, dar şi de putere. Prin Barbu Ştirbei, cumnatul lui I.I.C. Bratianu, Maria descoperă gustul puterii. Cei doi aveau nevoie unul de altul şi, pe un fond de interes reciproc, iubirea lor a durat „nesfârşit”. Maria vizita des Buftea, unde locuia Ştirbei. Petreceau acolo mult timp împreuna, călărind prin împrejurimi caii (Ştirbei tăiase un drum prin pădure să poată călări mai uşor !) şi nu numai caii :). Când erau departe unul de altul, işi scriau scrisori pasionale. Amor nebun, ce mai… Ileana, al cincilea copil al viitoare regine Maria, era a lui Barbu Ştirbei. Semăna leit cu una dintre surorile prinţului !

Relaţia lor a ajuns rapid în gura târgului. Cu toate acestea, ca o ironie a sorţii, la moartea lui I. Kalinderu, în 1913, regele Carol I îl aduce ca administrator al Domeniilor Coroanei chiar pe Barbu Ştirbei ! O poziţie ideală pentru continuarea nestinghertă a concubinajului celor doi, chiar sub mustaţa principelui Ferdinand. Pe măsură ce regele Carol I îmbătrânea, devenea mai puţin sever, în timp ce Maria se interesa tot mai mult de politică, întreţinându-se tot mai frecvent cu Barbu Ştirbei şi Ion I.C. Brătianu, principesa se simţea atrasă de jocul de culise practicat de cei doi. Principesa era cea care se implica în viaţa publică, în timp ce soţul ei, Ferdinand,  era paralizat de frică numai la gândul ce reacţie ar fi avut regele.

În timp ce Barbu Ştirbei o admira şi iubea cu un devotament demn de o cauză mai bună, Maria era mereu în căutare de „prospături”. În 1918, Maria, deja regină, a avut o revelaţie cu totul excepţională ! L-a întâlnit pe colonelul canadian Joe Boyle. Acest canadian a fermecat-o imediat pe regina Maria, care, la cei 42 de ani ai săi şi 25 de căsătorie, simţea nevoia unui bărbat proaspăt şi puternic :). „Cioplit în atlet, arătos şi simpatic, cu un cap de consul roman, cu faţa rasă şi pârlită de soare, cu nişte ochi negri fulgerători, Boyle se înfăţişa ca un mascul… căruia puţine erau în stare să-i reziste”, menţionează Argetoianu în memoriile sale. Cu atât mai puţin Maria… Regina l-a luat cu ea la conacul din satul Coţofăneşti pentru a trăi o adevărată, intensă şi fericită relaţie adulterină. Joe Boyle era: „o carte mare pe care întotdeauna o poţi deschide la o pagină pe care n-ai citit-o.

Îl iubeam (pe Waldorf) sincer şi natural, cu tot ce firea mea avea mai bun de dăruit… El era suflarea, aerul şi spiritul vieţii mele şi el o ştia. Şi totuşi, în momentul în care s-a căsătorit, a renunţat total la mine, de fapt fără milă…” după cum mărturisea chiar ea. Multă iubire avea regina de dăruit… Şi de atâtea ori părăsită ! Constantin Argetoianu, ministru de interne în epocă, i-a prins pe cei doi îndrăgostiţi într-o scenă antologică. „Am intrat în salonaşul cel mic al reginei… Cu părul despletit, cu faţa îmbujorată în călduri, abia acoperită cu un «thee gown» de mătase gălbuie, frumoasă ca în poveşti, regina se rupsese vădit din braţele amorului şi… îmbătată de fericire, a înaintat spre mine „toute balentante” pe când pe uşa din fund se retrăgea silueta canadianului. Biata femeie! Ce frumoasă şi încordată era! Pe măsură ce vorbea, se liniştea şi văpaia de pe faţa ei se stingea: încetul cu încetul, femeia îşi revenea în fire. Şi-a strâns halatul pe piept să-şi ascundă sânii”. Nu uitaţi, vorbim de regina României, Maria

Părăsită şi abandonată de marea ei iubire canadiană, regina se întoarce la Barbu Ştirbei. I-a fost alături ori de câte ori s-a simţit singură şi copleşită. A continuat să-i fie sprijin chiar şi în anii plini de zbucium, umilinţe şi durere care au urmat morţii lui Ferdinand. Dorinţa de răzbunare a lui Carol al II lea i-a izgonit din ţară pe trei dintre membrii familiei regale ca şi pe prinţul Barbu Ştirbei, amantul înşelat al reginei Maria. Se pare că acesta este ultimul ibovnic al „libertinei” regine Maria. Dar o întâmplare din timpul războiului, foarte bine ascunsă, va încheia acest serial dedicat erotismului adulterin al celei care a fost regina Maria…
va urma

Reclame
Categorii:CanCan Istoric
 1. bercsr2u@YAHOO.CO.UK
  26/11/2012 la 22:13

  Toate minciunariile astea au o singura sursa: C. Argetoianu, care nu numai ca a fost cel mai porc dintre politicienii romani interbelici( a inventat curbele de sacrificiu, a dat ordin sa se traga la Grivita in 1933 etc) dar ura personal familia regala fiindca era mare mosier si fost deposedat prin reforma agrara din 1919. De asemeni il ura pe I. C. Bratianu din acelasi motiv si il invidia fiindca se bucura de favoarea casei regale. Argetoianu era taranist , apoi dupa moartea lui I. C. Bratianu se va inscrie in PNL. Ca romanul impartial… In plus era mason de rang inalt, probabil de loja franceza republicana, ori astia atac monarhia pe toate caile, dar nu in mod direct, ci la modul las.

  Apreciază

 2. 11/02/2013 la 22:44

  Ordinul de a se trage la Grivita l-a dat Armand Calinescu. Argetoianu nu a urat monarhia, ci neputinta vlastarelor monarhice si, mai ales, obedienta lor fata de oameni fideli anturajului monarhic.

  Apreciază

 3. 02/09/2014 la 10:33

  Astea-s pacatele tineretii. Oricine le are. Important e ce a lasat in urma ei. A lasat multe lucruri mari. Palpabile. S-a adunat si a facut multe pentru Romania. Cine mai sta sa dezgroape mortii? Vorba altui comentator: si Stefan cel Mare a fost iubaret, dar nu cu asta a luptat in batalii. Ce ne intereseaza pe noi pacatele altora? Sa fim in stare sa le ducem pe ale noastre!

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s