Prima pagină > CanCan Istoric > Maria, regina adulterului, orgia de la Coţofăneşti

Maria, regina adulterului, orgia de la Coţofăneşti

M-am gândit mult dacă să public această relatare. Am găsit-o întâmplător într-o publicaţie mai puţin cunoscută „Magazin-revista a romanilor de pretutindeni”. Acuzaţiile la adresa comportamentului Reginei Maria, aduse în el, sunt de o gravitate excepţională ! Dacă, ce se scrie aici, s-a întâmplat cu adevărat (am unele dubii, chiar dacă se înscriu în categoria multelor relaţii adulterine ale reginei), atunci percepţia generală despre o femeie care a fost mai întâi regină şi persoană dedicată ţării sale (prin adopţie), poate căpăta fisuri imposibil de acoperit. Când accepţi coroana regală, implicit te supui restricţiilor unei conduite exemplare, ori Regina Maria nu a înţeles acest lucru. Aventuri amoroase numeroase, iubiri extra-conjugale, copii din flori, toate compun un tablou jenant pentru un cap încoronat. Celor care mă acuză că am purces la acest serial, doar pentru a o defăima, mai ales acum când imaginea ei este propusă să apară pe o bancnotă, le răspund că istoria are menirea de a ne prezenta faptele personalităţilor aşa cum au fost. Chiar dacă ne convin sau nu…

Cu menţiunea că autorul afirmă apariţia acestuia în ziarul Daily Worker, iată articolul:
„Istoria orgiei de la Coţofãneşti n-a fost publicatã de nici un ziar românesc, însã ea a rãsuflat în America şi astfel, a ajuns la noi. Şi prin noi, pentru prima data la cititorul român. Dacã cineva dorea sã vorbescã despre viciile ori urgiile (burgheziei şi aristocraţiei . n.r.) din România, şi vrea sã le arate într-un mod vivid [viu], nu trebuia sã recurgã la gesturi pentru a influenţa, ci era destul sã apese pe un singur cuvânt: COŢOFANEŞTI, şi oricare ar fi înţelege fãrã sã mai aibã nevoie de alte cuvinte. În 1920, majoritatea guvernamentalã a generalului Vãitoianu a refuzat sã recunoascã validitatea mandatului unui membru al Parlamentului. Deputatul în chestie s-a ridicat de pe scaun şi a strigat un singur cuvânt: Coţofãneşti ! Şi în mai puţin de o jumãtate de orã validitatea mandatului a fost recunoscutã. O delegaţie de ţãrani, sub conducerea unui avocat, a prezentat o petiţie ministrului de interne. Ministrul, la început, a refuzat sã iscãleascã petiţia. Avocatul care conducea pe ţãrani, scos din fire, şi-a pierdut rãbdarea şi a strigat în faţa ministrului: Coţofãneşti ! Ministrul s-a fãcut alb ca varul şi a scris pe petiţia ţãranilor un singur cuvânt: Admis.

Pentru Dumnezeu ! Ce e Coţofãneşti ? Ce înseamnã acest cuvânt ? El e numele unui sat în apropiere de oraşul Bacãu din Moldova [ …] A fost în 1917. Armatele învingãtoare ale germanilor, sub conducerea generalului von Mackensen, au pãtruns departe pe teritoriul român. Coţofãneşti era la marginea armatei române şi servea [drept] Cartier General al Statului Major al armatei române şi al corespondenţilor de rãzboi. Servea în acelaşi timp ca un spital provizoriu pentru soldaţii rãniţi. Regina Mãria, cele douã fiice ale sale: Elisabeta şi Maria, şi un numãr de doamne de Curte, se «sacrificau» în mod benevol pe altarul patriotismului, îngrijind de rãniţi. Ele îşi devotau ziua şi noaptea în munca lor caritabilã, cu deosebire noaptea, şi multe poveşti minunate asupra devotamentului lor au fost circulate, poveşti în care ofiţerii […] n-au jucat un rol mic […]

Într-o noapte a fost adus de pe front un soldat grav rãnit, care suferea cumplit din cauza hemoragiei […]. Sergentul-major care era de serviciu a trimis pe un soldat sã aducã doctorul, care, de asemenea, era de serviciu. Doctorul, fireşte, n-a fost aflat la spital. Un soldat […], care avea trei ani de serviciu în armatã, a fost trimis sã caute pe doctor. Dupã indicaţiile soldatului de gardã, el s-a îndreptat spre o clãdire din apropiere, unde un fel de petrecere militarã era în toiul ei: lucru care se întâmplã des, când «soldaţii» şi «civilii» sunt din «societatea înaltã».

Soldatul a încercat sã intre înãuntru, dar toate uşile erau încuiate. Şi-a ciulit omul urechile: dinlãuntru veneau melodii […] Şi s-a gândit îndurerat la camarazii lui care ucid şi sunt ucişi pe front, şi cu deosebire la camaradul care voma sânge […] în spitalul de campanie. S-a dat pe lângã ferestre […] Nimic: perdelele erau trase în jos cu multã grijã. În cele din urmã a aflat o fereastrã în fundul clãdirii, unde perdeaua lãsa un mic gol care i-a îngãduit sã priveascã înãuntru. Şi scena pe care i-au întâlnit- o ochii l-a umplut de furie şi indignare.

Goi, [alţii] pe jumãtate dezbrãcaţi, ofiţerii şi surorile de caritate în diferite poziţii se tãvãleau pe podelele sãlii care erau acoperite cu covoare scumpe de blanã. Într-un alcov cânta muzica. Uitând de misiunea în care era trimis, soldatul a chemat la faţa locului pe mai mulţi camarazi, atâţi cât a putut aduna lângã el, şi i-a condus la fereastra în chestie. La vederea orgiei ce se petrecea înlãuntru, soldaţii au fost cuprinşi de o furie nebunã, au apucat un bidon de benzinã şi au deşertat conţinutul pe pervazurile ferestrelor, pe uşi şi pe alte pãrţi de lemn ale clãdirii şi le-au dat foc.

Când ofiţerii şi soldaţii din barãcile din vecinãtate au venit la locul incendiului au aflat o societate «îmbrãcatã foarte delicat» […] În aceastã patrioticã societate erau: Maiestatea Sa regina României, Maria Hohenzollern, într-un capot de noapte vişiniu; prinţesa Maria, viitoare consoartã a lui Alexandru, regele Iugoslaviei; prinţesa Elisabeta, viitoare consoartã a ex-regelui grec George […]

Natural, corespondenţii de rãzboi au fost, de asemenea, la faţa scenei, şi au luat în grabã câteva fotografii asupra acestei idilice societãţii: «Regina României, fiicele sale şi damele ei de onoare, intoxicate, (bete . n.r.) îmbrãcate numai în capoate diafane, de noapte, în braţele ofiţerilor […] pe jumãtate dezbrãcaţi». Un numãr din aceste fotografii au fost confiscate de Siguranţã (poliţia secretã a României), dar restul din ele sunt încã în mâini sigure.” Dr. Dumitru Garofil

sfârşit

Reclame
Categorii:CanCan Istoric
 1. Anonim
  25/11/2012 la 20:15

  Foarte interesant, daca sunt dovezi concrete este o stire foarte mare din punctu meu personal. Asta inseamna foarte multe lucruri negative inpotriva celor care luptau pierzand-si viata iar cei de rang inalt avand orgii!!!!!!

  Apreciază

 2. bercsr2u@YAHOO.CO.UK
  26/11/2012 la 22:05

  Propaganda antimonarhista.

  Apreciază

 3. Prodaniuc Ioan Vasile
  08/12/2012 la 14:35

  Acest articol apare intr-un moment in care simpatia pentru monarhie creste ingrijorator pentru guvernatorul blatescu. Este in stilul lui ca atunci cand o institutie sau o persoana se ridica mai sus decat vrea el, sa apara din senin ceva compromitator despre acea persoana sau institutie

  Apreciază

 4. Anonim
  08/12/2012 la 14:44

  In aproape 100 de ani…apareau pozele acelea……..

  Apreciază

 5. Anonim
  08/12/2012 la 23:03

  in continuare „autorul” e plin de venin si dornic de atentie. Crede ca poate recupera singuratatea copilariei si lipsa de afectiune….

  Apreciază

 6. merisorul
  09/12/2012 la 12:07

  @Anonim: inca odata tin sa precizez ca nu am absolut nimic cu activitatea reginei Maria, ba chiar am in plan o vizita la Balcic, pentru ca vreau sa vad palatul in care a fost exilata de Carol II. Ce am scris se refera doar la profilul moral al unei femei care era regina unui stat. Acum sa fim seriosi, toate aventurile si relatiile extra-conjugale ale reginei sunt bine cunoscute, nu le-am inventat eu. Si daca, sa presupunem, nu era decat o femeie obisnuita, sotie si mama, cum s-ar numi daca ar avea 5-6 amanti, ba pe deasupra si copii cu acestia ?
  In legatura cu articolul de sus, am mentionat sursa si autorul, deasemenea dubiile mele despre veridicitatea intamplarilor prezentate.

  Apreciază

 7. 22/12/2012 la 13:46

  astia au descris cum arata o orgie la partidul comunist si s-au gandit daca tot sunt niste curve comuniste de ce sa nu dea vina pe monarhie, curvele comuniste, de zdrente comuniste schizofrenice ce sunt!

  Apreciază

 8. Costin Potecaru
  20/01/2013 la 02:13

  Acest individ care semneaza „Dr. Dumitru Garofil”, a fost facut doctor de comunisti cum a fost facuta Elena Ceausescu academician-doctor- inginer, doar cu patru clase primare.
  Nu-i asa „doctore” ca ai luat titlul academic pentru ca ai pupat in fund toata progenitura comunista? Altfel nu se explica dece te ocupi de personaje care au marcat istoria Romaniei
  tocmai la 75 de ani dupa trecerea la cele vesnice. Daca tot iti place sa devoalezi intamplari picante cu personaje istorice, dece nu ai inceput cu Stefan cel Mare, care si-a inselat sotiile cu jumatate din populatia feminina a Moldovei si ceva prin Transilvania, motiv pentru care a fost canonizat ca Sfant de Biserica Ortodoxa Romana ?… Sau n-ai auzit inca de asta.

  Apreciază

 9. Gabi Utan
  07/05/2013 la 10:45

  in goana dupa senzational omitem multe lucruri, decenta si realismul nu a omorit pe nimeni .. nu ( mai ) sunt un admirator al monarhiei dar hai sa continuam fara laturi si voma

  Apreciază

 10. merisorul
  07/05/2013 la 11:06

  @Utan: am precizat ca articolul nu-mi apartine, doar l-am reprodus din publicatia mentionata. Si eu am mari dubii despre existenta acelor fapte, mai ales ca articolul a aparut intr-un ziar sponsorizat de bolsevici. Mai mult ca sigur este o inventie menita sa discrediteze casa regala romana. Cat despre celelalte „intamplari” amoroase din viata reginei Maria, ramane cum am stabilit…

  Apreciază

 11. uscatu mircea
  08/06/2013 la 22:36

  A fost cea mai mare regina a Romaniei si un adevarat sef de stat. Ea a facut unirea si Romania Mare la Trianon ,convingandu-i pe marii conducatori aliati, tot prin ,,arta seductiei ,,fiind apreciata pentru asta. Era frumoasa tanara iar Ferdinand cu mult mai in varsta ,un intelectual cu aptitudini de savant si cercetator care cunostea mai multe limbi ,printre care si sanscrita si care nu prea iesea din cabinet ,unde se simtea mult mai bine decat in dormitor. Regina era si ea femeie. Din pacate exista intotdeauna barbati care se lauda ,iar altii sunt invidiosi.

  Apreciază

 12. parvan
  12/07/2014 la 21:18

  Pentru autor: ba nene,cat cacat poti sa mananci?

  Apreciază

 13. Gramatica Limbii Romane
  19/07/2014 la 12:10

  Iar pozele?

  Apreciază

 14. Nae
  05/10/2014 la 10:45

  Acest articol este valoros prin menţiunea că în prima linie a fost un spital de campanie în acel sat, în bătaia tunului inamic. Confirmă că singura regină din lume a fost acolo şi nu a fugit în Anglia. Cine a scris articolul, susţine propaganda bolşevică a vremii, ştiind că la acea dată ruşii îi ucideau pe Romanovi. Regina şi-a asumat riscul de-a fi ucisă de soldaţii bolşevici, de-a se infecta de tifos şi de-a fi luată prizioner. Cei din Coţofăneşti se pot mândri că Regina Maria a petrecut de Paşti, cea mai frumoasă zi din viaţă, vizitând casele localnicilor(săracilor), servind din bucatele lor. O englezoaică care mănâncă mămăligă ! îmbrăcată în strae moldoveneşti ! Vă închipuţi cum a intrat gl.Voitoianu,care o însoţea, în chiler fără să se aplece.Sînt convins că Regina le-a arătat Steagul lui Ştefan cel Mare, adus special de la Muntele Athos, pentru a încuraja soldaţii.

  Apreciază

 15. anonimus
  07/01/2015 la 18:40

  Stimate domn, faptul ca postati o asemenea porcarie, in cel mai pur stil stalinist, care nu are nici o treaba cu istoriografia, ma face sa regret amarnic ca am pierdut un minut din viata intrand pe acest asa-zis blog. Regina Maria a jucat un rol colosal in participarea Romaniei la primul razboi mondial si in realizarea si recunoasterea Marii Uniri. Merita statui in fiecare oras al Romaniei, nu laturi aruncate de evrei, evident comunisti ca Ludo Isac ori de parveniti, urmasi de comunisti, care au ramas in educatia antinationala, antimonarhica din vremea ticalosului de Gheorghiu-Dej. Rusine!

  Apreciază

 16. Silvia
  28/04/2015 la 13:23

  Un simplu search pe google ar elucida misterul articolului. Nu vă mai chinuiți cu tot felul de ipoteze, este o înfloritura comunistă.

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s