Prima pagină > Ororile Aliaţilor, Poporul Ales > Cele 2 măsuri (3)

Cele 2 măsuri (3)

israelCum scriam în încheierea articolului nr.2, vă prezint documentul prin care statul Israel răspunde cererii de extrădare a evreului Salomon Morel, acuzat de procuratura din Polonia de crime în masă pe timpul cand era comandantul lagărului Zgoda. Comentariile notate cu n.a. îmi aparţin şi încearcă să facă o paralelă între auczaţiile aduse Mareşalului Antonescu în cadrul procesului din 1946 şi justificările guvernului israelian.

La 5.04.2004 statul polonez remite cererea de extrădare. Răspunsul statului israelian vine aproape dupa 1 an, în 06.06.2005 ! (un respect deosebit, mai ales că era a doua cerere, prima datând din 1998 ! n.a.). Dupa ce a examinat cu foarte mare atenţie acuzaţiile, Ministerul Justiţiei israelian ajunge la concluzia că : nu există nici o bază pentru a-l extrăda pe Mr. Morel (pentru statul evreiesc, criminalul ajunsese „domn” n.a.). Cum a mentionat in raspunsul anterior, faptele lui sub incidenţa statute of limitations”(o lege care absolvă de orice faptă petrecută cu mai mult de 2 ani în urmă n.a.)

De acord cu respectarea legii, indiferent de fapte şi conjuncturi, numai că prin acest răspuns, Israelul încalcă Convenţia ONU din 26.11.1968, care la articolul 1, aliniatul B stipulează: „crimele contra umanitatii, indiferent daca sunt comise in timp de razboi sau in timp de pace… chiar daca aceste acte nu constituie o violare a dreptului intern al tarii in care au fost comise. Sunt imprescriptibile !„. Cazul evreului Morel era investigat în 1998 !

Apoi documentul reia povestea biografiei lui Morel, exact cea din perioada comunistă când evreul ajunsese până la gradul de colonel şi mai avea, culmea, un masterat cu tema: „Munca prizonierilor şi valoarea ei” la facultatea de drept din Wrocław. Plus medalii şi decoraţii primite de la statul comunist polonez. În continuare, documentul precizează că statul evreiesc a luat la cunostinţă faptul că Morel a fost comandantul lagărului Zgoda, populat de foşti colaboratori ai naziştilor (minciună ordinară, 90% erau civili, bărbaţi, femei şi copii n.a.)

De aici textul devine foarte interesant prin prisma acuzaţiilor aduse Mareşalului Antonescu. Reprezentanţii statului evreiesc fac o analiză a condiţiilor de trai din lagăr şi argumentează numărul enorm de morţi. Ei înţeleg că, condiţiile din lagăr erau dificile, dar totuşi erau rezonabile având în vedere circumstanţele acelor timpuri ! Trebuie să vă reamintim că imediat după război în Polonia era sărăcie şi aprovizionarea cu alimente era deficitară (în argumentele holocaustologilor, despre suferinţele evreilor din lagăre, nu se regăsesc condiţiile speciale din timpul războiului n.a.)

Şi analiza continuă: cât priveşte epidemiile apărute (se aminteşte doar cea de tifos n.a.), se pare că din cauzele mai sus amintite nu au putut fi evitate (Mareşalului Antonescu i s-au imputat epidemiile de tifos, dar nu s-au avut în vedere şi circumstanţele din vreme de război, în schimb Morel este apărat de starea economică post-război n.a.). Din păcate au apărut şi victime (hai nu, serios ?) dar nu cum arată comisia poloneză ci doar între 60 şi 100 de prizonieri, pentru că nu puteau fi mai mult de 600 de deţinuţi ! (dacă Morel ar fi spus că erau 300, nu conta, avea dreptate din punctul de vedere israelian, documentele, declaraţiile, mărturiile nu contează… n.a.)

Cu un tupeu greu de închipuit, răspunsul israelian continuă: după ’89, odată cu venirea Solidarităţii la putere, câţiva germani reîntorşi în Polonia au depus mărturii despre lagărul Zgoda. Câteva au fost distorsionate. Este evident că altele au fost părtinitoare, datorită valului de antisemitism virulent apărut. (În Polonia post-comunistă din anii ’90 chiar se manifesta un antisemitism virulent ? Dar în procesele Antonescu şi al Holocaustului mărturiile cui au fost probe ? De ce evreii au spus adevărul şi germanii sau polonezii nu ? Cine a distorsionat adevărul ? n.a.)

În concluzie statul Israel a hotărât să nu-l extrădeze pe Salomon Morel, aflat la 86 de ani şi bolnăvior. Plus că în aceeaşi perioadă, aproximativ 1000 de evrei au fost omorâţi de civili polonezi ! Dovadă sunt declaraţiile martorilor strânse în arhivele evreieşti ! (dacă martorii evrei declarau, erau destule dovezi, declaraţiile românilor, polonezilor, germanilor, nu au avut nici o valoare n.a.) Având în vedere toate acestea este deranjant şi trist că s-a declanşat urmărirea d-lui Salomon Morel şi că a fost cerută extrădarea sa. Al dvs Gal Levettov, director al Departamentului Afacerilor Externe israelian.

Aceasta este a 2-a măsură folosită din 1945 până în ziua de azi. V-am prezentat doar un exemplu, dar au fost nenumărate. De ce ororile învingătorilor sunt judecate cu altă măsură (adică deloc) când sunt identice cu cele puse în cârca învinşilor ? De ce mărturia unui evreu este adevărul pur iar cea a unui român sau polonez nici nu contează ? Cum am promis, vă las pe voi, dragi cititori să răspundeţi la aceste întrebări, să analizaţi şi să trageţi concluziile. Dar nu uitaţi că părinţii şi bunicii voştri au participat la Holocaust ! A concluzionat Comisia Elie Wiesel…

P.S. la scrierea articolelor despre evreul Salomon Morel, s-au folosit informatii de AICI, Wikipedia si din lucrarea „An eye for an eye” de John Sack

Reclame
 1. ad.rian
  20/12/2012 la 20:15

  Se stie ca fiecare stat isi apara cetatenii. In acest sens, nici Israelul nu face exceptie. Crimele imprescriptibile se opresc brusc inaintea unui pasaport evreiesc, indiferent de marimea si durata lor. Nici asta nu ar deranja cine stie ce, desi practica netrasferarii propriilor cetateni altor state este curenta. Argumentele insa conteaza. In asta consta dubla masura a judecatii istoriei recente. Vor trebui sa mai treaca multe generatii ca versiunea invinsilor – de pe urma carora, tehnologic si stiintific, au profitat din plin invingatorii – sa se faca auzita. Pana atunci, fiecare parte ignora argumentele celeilalte, reluand iar si iar ceea ce o prezinta i lumina cea mai favorabila. Istoria recenta inca nu a fost cu adevarat scrisa.

  Apreciază

 2. GIP
  20/12/2012 la 21:07

  sunt de acord cu articolul si comentariul de mai sus. cu o mica explicatie. indiferent de cat timp va trece, adevarul spus de evrei, VA RAMANE! au reusit sa impuna o zi mondiala a victemelor Holocaustului. celelalte victime, militare sau civile, indiferent de rase, religii, sexe, orientari politice, orice criteriu doriti NU AU o zi mondiala de comemorare! Bravo lor, evreilor caci stiu sa isi impuna vrerea! Rusina noua, celorlalti, ca nu stim sa facem la fel! Exista un muzeu al Holocaustului. Bravo lor! Exista si un alt muzeu, al celorlalte 50 de milioane de victime? Nu! Rusine noua! Uitati-va la sarbatorile evreiesti. Toate se refera la evenimente petrecute la mii de ani in urma. Credeti ca egiptenii au vreo sansa sa-l reabiliteze pe faraon? sau babilonienii au vreo sansa de reabilitare fata de sclavia evreilor??? :)))) ma indoiesc. asa ca ce sansa avem noi, sa ne dea voie, sa-l reabilitam pe Maresal? daca imi aratati vreo sarbatoare evreiasca mai noua de 2000 de ani … cunoasteti calendarul lor de sarbatori mai bine decat mine … si in general sarbatorile lor sunt despre nenorociri, adica mai mult sunt comemorari … parerea mea …

  Apreciază

 3. merisorul
  21/12/2012 la 09:51

  De acord cu apararea cetatenilor de catre stat, dar cu respectarea normelor internationale. Daca nu, te ceri afara din organismele la care ai aderat. Plus ca Isarelul nu respecta nici acum rezolutia 242 data de ONU in 1967…

  Apreciază

 4. merisorul
  21/12/2012 la 09:59

  Adevarul spus de evrei este mai „adevarat” decat cel al celorlalte popoare ? Cineva ne indemna sa: „nu-i criticati pe evrei, faceti ca ei”. Va dati seama de absurdul indemnului ? Ar trebui sa ridicam si noi un zid de 7 m in jurul judetelor Harghita+Covasna ? Ne-ar ocupa NATO si Israelul in secunda 2 !

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s