Prima pagină > Despre Lichele, Teroarea Comunistă > Ne-ai vândut, majestate !

Ne-ai vândut, majestate !

Generalul-sovietic-aprinde-tigara-Regelui-Mihai

Dedicație membrilor Casei Regale a României, cu ocazia aniversării aniversării a 65 de ani de la abdicare :

”Voi n-aţi fost cu noi în celule
să ştiţi ce e viaţa de bezne,
sub ghiare de fiară, cu guri nesătule,
voi nu ştiti ce-i omul când prinde să urle,
strivit de cătuşe la glezne.

Voi n-aţi plâns în palme, fierbinte,
străpunşi de cuţitul trădării.
Sub cer fără stele, în drum spre morminte,
voi n-aţi dus povara durerilor sfinte
spre slava si binele ţării.

Ce-i munca de braţe plăpânde,
ce-i jugul, ce-i rânjet de monstru,
cum scârţâie osul când frigul pătrunde,
ce-i foamea, ce-i setea, voi n-aveţi de unde
să spuneţi aproapelui vostru.

Aţi stat la ospeţe-ncărcate
gonind după fast şi orgoliu,
nici milă de noi şi nici dor, nici dreptate,
nici candel-aprinsă şi nici libertate,
doar ghimpii imensului doliu.

Radu Gyr

  1. Nicador
    30/12/2012 la 12:57

    asa este , ne-a vindut , ar trebui declarat criminal de razboi, ne-a vindut si a fugit acum vine sa ia totul cu japca la fel ca si dementul sau tata!

    Apreciază

  2. razvanrc
    30/12/2012 la 13:03

    Ce usor e sa spui acum ca ne-a vandut. Din pacate pentru el era prea tanar si a ramas singur singurel in fata tavalugului rosu. Clasa politica interbelica era slaba si corupta. Daca e sa ma gandesc la ziua de 23 august nu cred ca gresesc cu mult cand zic ca Iuliu Maniu a fost primul lider politic care l-a tradat pe Rege. Pe de o parte politicienii l-au indemnat sa il de-a jos pe Antonescu, dar cand a fost vorba de actiune, au facut un pas in spate pentru ca n vroiau sa fie ei aia care conduceau Romania cu rusii intrand in tara. La asta se mai adauga si factorii externi, care nu tineau de noi si de clasa noastra politica. La Yalta s-a decis ca influenta sovietelor sa fie de 90% in Romania si de 10% restul. Chestia cu vandutul, tradarea. etc. e cu dus si intors. Regele nu era singurul politician roman care putea lua decizii atunci.

    Apreciază

  3. merisorul
    30/12/2012 la 13:37

    Fara a fi atat de incrancenat ca tine, in toate actiunile regelui Mihai nu am gasit acea farama de onoare care sa-l ridice pe tronul tarii. Tineretea nu este o scuza, la tinerete curajul ti-e nebun, atunci poti si visezi sa fii erou. Daca mai ai si coloana vertebrala, daca-ti pasa de tara ta si o iubesti neconditionat, pentru ca EA ti-a dat totul, atunci nu te comporti ca un om de rand. Esti unsul lui Dumnezeu si conducatorul unei natii. Obligatoriu in ”fisa postului” figureaza cuvantul DEMNITATE. Ori el ne-a vandut si nu odata !
    La 23 august 1944, cand Maresalul Antonescu i-a spus ca ”nu da tara pe mana rusilor”, l-a arestat si predat bolsevicilor !
    A patronat din 44 pana in 47, semnand decrete, guvernele care au instaurat teroarea comunista !
    A fugit in 1947, dupa ce a semnat abdicarea in urma negocierilor cu reprezentantii PCR.
    S-a intors in 90 si gasca bolsevica a lui Iliescu nici nu l-au lasat sa coboare din avion. Apoi a data mana cu acelasi Iliescu pentru un pumn de arginti (retrocedari, favoruri, etc).
    Ce demnitate are un asemenea om care se vrea rege ?

    Apreciază

  4. merisorul
    30/12/2012 la 13:47

    Razvane, singur a ramas pentru ca a fost de acord cu procesele organizate de comunisti. Nu a miscat un deget cand au fost arestati liderii partidelor, nici cand a fost executat maresalul Antonescu si nici cand au fost trucate alegerile in 46. I-a fost mai aproape camasa decat tara (vezi cum s-a comportat si dupa 90). Carol I a fost, la 1877, in linia frontului si a luptat pentru independenta noastra, Ferdinand a fost de acord cu razboiul de partea Antantei si s-a realizat unirea, dar Carol II si Mihai nu pot sa-i consider patrioti. Doar profitori…

    Apreciază

  5. ad.rian
    30/12/2012 la 15:58

    Domnule Dan Merisoru,
    Am profunde indoieli ca Radu Gyr a scris, istoria literara sa afle, aceasta sublima poezie in legatura cu simbolul Tarii, Casa Regala a Romanei.

    Faptul ca documente, nu vorbe, arata ca in Testamentul sau Corneliu Z. Codreanu a dat indicatii Legiunii ca, in cazul disparitiei sale, ca legionarii sa se afilieze Partidului Natinal-Taranesc (Maniu-Mihalache), ca si consana sustinere a institutiei regalitatii in Romania, ma face sa vad in acest montaj fotografico-poetic (real, istoric, neuitand ca pot exista imagini cu Regele Mihai I aprinzandu-si tigara si de la ambasadorul SUA sau Marii Britanii la Bucuresti, la cine stie ce receptie), ma face sa dezavuez asemenea apropieri, mai degeaba pe placul NGVD-KGB-ului romanesc decat pe cel al adeziunii legionare fata de regalitate, in pofida faptului ca marele criminal de razboi, Carol II, ingropat netrebnic cu onoruri militare in Biserica Voievodala de la Curtea de Arges, a ravnit la conducerea Miscarii Leginare, asasinandu-i alesul.

    Am ramas perplex la primirea acestui mesaj de sorginte securista.

    Cu stima,

    A.M.

    Apreciază

  6. Anonim
    30/12/2012 la 18:21

    Din pacate unii din noi au ramas inca sub efectul propagandei comuniste. Istoria Casei Regale a Romaniei si a momentului 23 August 1944 este cu totul alta fata de ce ne-au bagat in cap cu sila rusii, iar mai apoi comunisti romani. Este usor acuzi si sa terfelesti prin noroi numele unor oameni, unii dintre ei fiind simboluri nationale, fara a avea vreun argument viabil sau aducand dovezi reale, ci pur si simplu rostind ca un papagal aceleasi vechi refrene comuniste, care nu sunt decat minciuni propagandistice, in care capitalistii in frunte cu regele erau rai, iar comunistii erau buni ! Dar pe unii atata ii duce capul, sau mai bine zis nu-i duce si de aia se complac sa stea in marea turma de neganditori ai tarii. Neganditori, dar votanti… Iaca si explicatia nivelului de trai din Romania si a calitatii clasei politice pe care o avem…!

    Apreciază

  7. 30/12/2012 la 20:06

    Pentru stimabilul care nu-si da numele, ca si pentru cei dispusi sa gaseasca motivatii si scuze, indiferent de miile de argumente contra care se pot aduce, nu e momentul acum, s-au scris tomuri groase ca pe mana cu acest subiect, ii rog ca inainte sa deschida gura, sau sa puna mana pe tastatura, sa se uite putin la aceasta imagine antologica din colectia LIFE. Pozitia MS spune totul. Orisice consideratii sunt de prisos. Iar Susaikov a lasat dinadins chibritul in jos. Cu alte cuvinte, IMAGINEA VORBESTE DE LA SINE. Restul cu propaganda comunista este vrajeala.

    Apreciază

  8. Alina
    30/12/2012 la 20:38

    Si ar mai fi un lucru: in ciuda tuturor evenimentelor istorice consemnate sau nu, adevarate sau masluite, ramane ceva: incapacitatea congenitala a regelui de a simti romaneste. Altminteri si-ar fi invatat copiii limba romana. Dar nefiind limba MATERNA, nu a considerat ca e necesar. Degeaba s-a straduit prihcipesa Margareta sa invete romaneste, tot venetica e. Ca si toata familia ei.

    Apreciază

  9. Anonim
    31/12/2012 la 13:21

    Parintii mei imi povesteau ca pe vremea regelui traiau la fel de rau ca pe vremea lui Ceausescu, iar referitor la tradare si eu consider ca regele a fost un tradator. Ce a salvat cu abdicarea sa in afară de familia lui ? Se tot vehiculeaza ideea ca daca Romania ar fi monarhie, am fi altfel vazuti si sprijiniti de marile puteri . Unde au fost aceste puteri in 47, de ce nu au intervenit ? De ce casa regala a revendicat tot ce a revendicat dupa 89, din dragoste de tara sau din dragoste de fragmente de tara ?

    Apreciază

  10. merisorul
    31/12/2012 la 19:19

    Radu Gyr a scris aceasta poezie in celula inchisorii de la Aiud (sper sa nu ma insel in legatura cu adresa) si se referea la toti cei care au contribuit la distrugerea Romaniei, vizand in primul rand comunistii. In timpul acesta regele Mihai semna decrete, unul dupa altul. De aceea apare poezia sub fotografie. O ipostaza in care este surprinsa intreaga activitate a regelui Mihai din 44 si pana in 47. Daca, in locul lui Susaikov l-ai pune pe Iliescu, ai vedea si atitudinea regelui dupa 90. Dramatic, nu ?

    Apreciază

  11. 31/12/2012 la 19:55

    A se slabi cu marele eroi Antonescu. Antonescu a fost un om politic extrem de limitat, care ar fi fost in stare sa mearga inainte cu Hitler doar pentru ca-si daduse cuvantul de militar. Regele a fost cel care a salvat ceea ce mai putea fi salvat din Romania la 23 august. De greva regala ati auzit? De miscarea de rezistenta din munti, toata promonarhista ati auzit? De faptul ca Sir Gavin Arthur, erou de razboi si fost lord primar al Londrei il numeste pe regele Mihai „unul dintre cei mai mari regi care au trait vreodata” aveti cunostinta? Faptul ca liniile telefonice erau taiate si palatul inconjurat de trupe ostile la 30 decembrie 1947 e o dovada ca regele era prietenul rusilor, nu-i asa?

    Apreciază

  12. merisorul
    31/12/2012 la 21:15

    Nu uita ca tot king Mihai a semnat si decretul de intrare in razboi alaturi de Germania. Ce a salvat regele la 23 august ? Poate nu stii ca dupa 45 Romania tot inamica a aliatilor a fost declarata. Sau poate cei 140.000 de soldati romani luati prizonieri de rusi dupa 23 august si trimisi in Gulag. Cu greva regala, guvernul Petru Groza s-a sters la fund, functionand in continuare. In timpul grevei king Mihai s-a ”exilat” la Peles :). Miscarea de rezistenta din munti a fost anti-comunista si a durat pana in jurul anului 1959. În vara anului 1945, la puţină vreme după ce l-a decorat cu Ordinul „Victoria”, mareşalul Tolbuhin l-a invitat pe Rege la vila sa din Carmen Sylva, aproape de Constanţa. Pe drumul spre staţiune, mareşalul rus i-a ”permis” oaspetelui să-i conducă bolidul, un Mercedes decapotabil. La destinaţie, în buna tradiţie sovietică, ruşii au dat în cinstea lui Mihai I un banchet. Se spune că, târziu, în noapte, Tolbuhin, de-acum „afumat”, i-ar fi spus Regelui că îi pare rău că deţine două decoraţii Victoria, faţă de oaspete, care se mândrea cu una singură… Susaikov obişnuia să-i procure Regelui cauciucuri pentru automobil. Deocamdata cam atat despre ”antipatia” si ”lupta” regelui Mihai cu bolsevicii. Voi reveni cu alte detalii.

    Apreciază

  13. 31/12/2012 la 22:43

    Churchill a fost in ipostaze mai „intime” cu insusi Stalin. N-am auzit ca britanicii sa-l considere „tradator”.Pentru mine lucrurile sunt clare:regele Mihai si-a folosit toate prerogativele constitutionale pentru a amana instalarea comunismului, iar Romania a fost penultima tara din sfera sovietica in care s-a instaurat republica populara – Cehoslovacia a fost ultima, la doar cateva zile distantam in ianuarie1948.

    Apreciază

  14. 31/12/2012 la 22:47

    Va place republica noastra? Oricare dintre regii pe care i-a avut Romania este infinit preferabil oricaruia dintre presedinti (regele Mihai e inclus aici, asa-zisul rege Carol II, de fapt cetateanul Carol Caraiman, este exclus(

    Apreciază

  15. flory
    02/01/2013 la 12:41

    sà stii cà nu i o rusine ca sà ti cunosti istoria ADEVARATA asa buà / rea si ai sà vezi cà ne a vîndut maresalul antonescu ,,,,,,,,,

    Apreciază

  16. 02/01/2013 la 14:54

    @Dan Ghenea – cum ramane cu sangele albastru? Slab, puternic, curvar sau evlavios… e acelasi sange pana la urma nu?
    Nu cred ca poti sa il compari pe nea’ Churchill cu regele…. Ar fi cam acelasi lucru cum l-ai compara pe Hagi sa zicem cu un jucator in liga a 5-a. Amandoi dau cu piciorul in minge dar nu cu aceleasi rezultate.

    Apreciază

  17. 04/01/2013 la 10:13

    Cine a vorbit de sange albastru?
    De dragul discutiei: sa zicem ca ai o poza cu Hagi aplecandu-se catre chibritul unui fundas lateral al echipei URSS; sa mai zicem ca ai un jucator care a jucat 20 de ani in liga a 5-a (cum ar veni in divizia „Fara Onoare”!), acolo unde nu se fac poze jucatorilor; vei spune „Rege, n-ai ce cauta antrenor la nationala! Avem noi un om de-al nostru, din popor, care n-ar fi stat niciodata la o tigara cu neica nimeni din echipa campioana mondiala!”???

    Apreciază

  18. acronim
    04/01/2013 la 15:49

    foarte bun si sugestiv articolul! Felicitari!

    Apreciază

  19. Anonim
    06/01/2013 la 22:11

    regele tradator de neam si tara

    Apreciază

  20. Anonim
    06/01/2013 la 22:11

    afara cu el di tara si cu tot neamul lui

    Apreciază

  21. 15/01/2013 la 13:29

    @ razvanrc: Conferinta de la Yalta are loc in 1945 si s-a discutat in principal impartirea Poloniei, infiintarea Natiunilor Unite, alegerile postbelice in tarile ‘ eliberate’ si participarea URSS la razboiul impotriva Japoniei.. Impartirea sferelor de influenta in Europa de Sud Est intre Stalin si Churchill a avut loc la a4-a Conferinta de la Moscova in Octombrie 1944, dupa Incheierea Conventiei de Armistitiu intre URSS si Romania, care a avut loc la 12 Septembrie 1944. Cu alte cuvinte , rusii erau deja cu 90% participatie in Romania datorita Mariei Sale Ex Regele Mihai I, care a cedat tara rusilor.

    Apreciază

  22. 15/01/2013 la 17:05

    Exact cum ma asteptam, nu ai priceput nimic.
    De ce ar fi bun Mihai si nu ar fi bun Carol 2 ? Doar au acelasi sange albastru, sunt „calificati” amandoi.

    Apreciază

  23. 15/01/2013 la 17:28

    Jalnic umor! Ramaneti cu cei care apreciaza genul asta de „ironii fine”!
    Titlul blogului m-a facut sa cred (gresit, se pare) ca vreti sa aduceti argumente serioase, nu zvonuri la mana a treia si comentarii „acide” care n-ar fi fost gustate nici macar in Poiana lui Iocan.

    Apreciază

  24. 30/06/2013 la 12:36

    dar tu ?! cum crezi ca se traieste mai bine acum sau atunci ?! de ce arunci vorbe aiurea ?! aparati regalitatea uitand ca averile ei nu va incalzeste pe voi cu nimic, nu va aduce nimic nou in nivelul de trai, sau…sperati sa imparta regalitatea ceva cu voi ?! ei nici limba noastra nu o cunosc, cum sa va intelegeti cu ei ! Se vede ca noi romanii am ramas tot tampiti sau, ma rog, cum zicea tanase, doar prosti ! ”pleaca ai nostrii,/ vin ai nostrii,/ moi ramanem toti ca prostii !” toti care postati aici in favoarea regelitatii si a urii impotriva comunismului sunteti poate cei care ati avut si v- ati recuperat averile care va faceau fericiti in acele perioade sau in asta de acum, dar poporul ?! cum traia inainte de comunism si dupa el ?! nu vorbiti in numele lui, ci doar in al vostru !

    Apreciază

  25. nicu6177
    11/08/2013 la 08:50

    Ce spune biblia despre regele Mihai?

    „Căci iată că voi ridica în ţară un păstor căruia nu-i va păsa de oile care pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase; ci va mânca din carnea celor mai grase şi nu le va mai lăsa decât copitele!
    Vai de păstorul de nimic care îşi părăseşte oile! Să cadă sabia pe braţul lui şi pe ochiul lui cel drept! Să i se usuce braţul de tot şi să i se stingă ochiul drept!”
    Zaharia 11:16,17

    Apreciază

  26. Anonim
    28/10/2014 la 09:13

    Uneori nu ajunge un singur sacrificiu lasilor. Aveti grija de barna din proprii ochi mioriticilor.

    Apreciază

  27. Teodor Stela (crestinul orthodox )
    24/08/2015 la 16:07

    ati vrut hohenzolerni ,strainii de neam si tara astazi si mai bine 100 de ani culegem roadele hohenzolernilor …Romania este colonie si nu mai este Tara Orthodoxa , Libera si Suverana pe al sau pamint si pe ale sale bogatii mostenite din neamul dacilor si al romanilor

    oricum tara a fost vanduta in 44 pe sub tescherea bolsevicilor cu pretul capului celui care a stiut a lua Basarabia inapoi si a se bate cu fiara rosie din rasarit eroul adevarat si maresal Ion Antonescu
    asta o spun batranii care au trait acele vremuri si o spun asemeni pentru ca acesta este Adevarul
    Tara a fost vanduta bolsevicilor prin inalta tradare a acestui tradator si mason in ordinea mondiala care a abdicat abdicarea pentru ca a stiut a si juca doar cartea proprie si nu a poporului naiv care cu cinste l a primit si asezat spre a l carmui cu dreptate si Adevar pe calea aleasa si asemeni a l reprezenta cu demnitate la masa neamurilor pamintului
    Insa viciile si viclesugul neamului sau i au aratat adevarata fata aceea de tradator si vanzator
    citiisem undeva acestea
    atunci cand a venit regina Maria in Romania la 17 ani a fost intampinata cu apelativul
    „Bine ai venit mireasa de Dumnezeu aleasa ”
    daca atatea cuvinte de lauda si apelative egale sau chiar mai presus decat Cinstirea Maicii Domnului unde i se spune pe Dreptate si Adevar aceasta Cantare Bucura Te Mireasa pururea Fecioara Maria de Dumnezeu Aleasa …
    Ce pot sa mai zic?
    aceste asemanari in cuvinte ode inchinate la ceva ce este pamintesc stricaciune comparative cu Cinstirea Dumnezeiasca a Maicii Domnului , arata gradul de indobitocire a poporului inca de la acea vreme …
    Ce spun cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise si care sunt lege pentru noi oamenii cei si de pe acest pamint ?

    Si drept incheiere
    afara cu acest tradator si vanzator de tara si popor , numit Mihai I de Hohenzolern
    atat el cat si neamu lui …nu sunt vrednici ca sa stea pe acest pamint Sfant

    Apreciază

  1. No trackbacks yet.

Comentaţi