Prima pagină > Diverse, Poporul Ales > Poftiți la manipulare: ”Argo”

Poftiți la manipulare: ”Argo”

argoCând tensiunile dintre Israel și Iran ajung la paroxism, când Israelul amenință să atace Iranul pentru că e pe cale să fabrice bomba nucleară (parcă am mai auzit povestea asta și despre Iraq…), când opinia publică americană încă nu este dumirită despre ”oportunitatea” unui nou conflict în zonă cu implicarea SUA și ale posibilelor beneficii în urma implementării democrației de tip israelo-american în petrolul iranian, tocmai acum apare filmul ”ARGO” ! O producție americană, numai bună pentru redeșteptarea spiritului războinic în ”bizonul” american. Filmul se bucură de o distribuție bunișoară, și se vrea un thriller bazat pe întâmplări adevărate.

Se pleacă, evident, de la cunoscuta ipoteză: iranieni teroriști și răi versus americani democrați și buni. Pe 4 noiembrie 1979, când revoluția iraniană atingea punctul său de maximă tensiune, militanții (majoritatea studenți) atacă ambasada americană din Teheran, luând 52 de americani ostatici. În mijlocul acestui haos, șase americani reușesc să scape și să se ascundă în casa ambasadorului canadian. Realizând că este doar e chestiune de timp până cei șase vor fi găsiți, atât guvernul american, cât și cel canadian, roagă CIA să intervină. Agenţia apelează la specialistul de top în “exilări”, cerându-i să vină cu un plan ca să îi scoată în siguranță pe cei şase din țară. Un plan cu adevărat incredibil, parcă rupt din filme.

Planul consta în pătrunderea specialistului, deghizat în producător canadian de film, în ambasadă și sub pretextul realizării unui film să-i salveze pe cei 6 americani ca fiind actori în respectiva peliculă. Dar, lăsând ficțiunea deoparte, să vedem ce i-a determinat pe studenții iranieni la un asemenea act terorist. Mohammad Reza Pahlavi, șahul Iranului până la revoluție, a fost instalat pe tron de britanici și ruși în WW II în locul tatălui său, forțat să abdice datorită neutralității sale. Noul șah pune la dispoziția aliaților toate resursele și intră astfel în grațiile americanilor. După câțiva ani de dispute cu primul-ministru (rezultat din alegeri), șahul e pe cale să-și piardă tronul.

Dar, în numele democrației nu-i așa, CIA organizează o lovitură de stat, denumită ”Operation Ajax” și-l pun pe favorit iar la conducere. Numai că, de data aceasta, șahul instaurează un regim dictatorial, înlocuind democrația parlamentară cu monarhia absolută. Regimul este finanțat generos de SUA. Teroarea era răspândită prin SAVAK, un fel de Securitate de la noi, înființată și organizată sub îndrumare și participare CIA. Acum stau și mă gândesc la sentimentele românilor față de Securitate și KGB, or fi fost apreciative ?

În timpul revoluției, șahul și familia sa fug în SUA unde sunt primiți de administrația Carter la presiunile lui Henry Kissinger (Heinz Alfred Kissinger – evreu) și bancherului David Rockefeller (evreu). Același Jimmy Carter care în 1977 ținea un discurs despre marea dragoste a poporului iranian pentru șahul său… Revenind la răpire, iată doleanțele iranienilor: 1. Returnarea șahului pentru a fi judecat în Iran. 2. Guvernul SUA să-și ceară scuze oficial, pentru implicarea de decenii în politica iraniană. 3. Să recunoască organizarea loviturii de stat din 1953. 4. Să deblocheze valorile iraniene, transferate în băncile americane de către regimul șahului.

Ca un făcut, în 1.09.1980 Iraq-ul lui Saddam Hussein (pe atunci prietenul SUA…) declanșează invadarea Iranului ! Ce coincidență nevinovată. Au loc negocieri între Iran și SUA în Algeria, iar pe 20.01.1981 ostaticii sunt eliberați. Ca acestea ar fi evenimentele, într-un rezumat făcut după surse oficiale și Wikipedia. Acum să vedem cine a realizat și finanțat filmul ARGO (titlul vine de la Arrabs-Go Fuck Yourself): Regia și rolul principal: Ben Affleck (Benjamin Geza Affleck); Scenariul după un articol al lui Joshuah Bearman; În rolul secundar ”principal”: Alan Arkin (Alan Wolf Arkin); Printre producători îi întâlnim pe: Grant Heslov, David Klawans; Editor: William Goldenberg.

Imparțialitatea peliculei fiind astfel asigurată, el concurează la o grămadă de ”Golden Globes” și probabil va fi unul dintre favoriții la Oscar. Pentru că nu-i așa, președintele Oscarurilor, Hawk Koch (Howard Winchel Koch, Jr.) v-a asigura neutralitatea dezbaterilor și a votului :). Vizionare Plăcută !

Reclame
Categorii:Diverse, Poporul Ales
 1. acronim
  14/01/2013 la 09:43

  asa e! chiar ieri am vazut si eu acest film!
  Oare intram intr-o noua era? Politicul apasa pe butoane pana si la Hollywood si in industria filmului? Argo a primit marele premiu al juriului, iar fictiunea aia (ca aia e!) de Zero Dark 13 vom vedea cate premii va lua pun pariu pe oricat! mare gadilici la orgoiul pentagonului si a CIA fazele astea, pt ca isi fac menirea lor: sa abureasca, din nou si cu mai multa drama publicul american!
  PS: si nu uitati cum a luat Oscarul „The Hurt Locker” (un film despre un soldat in Irak), in detrimentul Avatar-ului, un film cu adevarat merituos nu numai prin cinematica sa revolutionara cat si prin ideea de rebeliune impotriva agresiunii corporatist-mercenare.

  Apreciază

 2. 14/01/2013 la 10:50

  Jucati cumva si la pariuri? 🙂

  http://www.hotnews.ro/stiri-film-13997150-globurile-aur-2013-vor-decernate-duminica-seara-lincoln-lui-steven-spielberg-7-nominalizari.htm
  __
  Ceremonia de acordare a premiilor „Golden Globes” s-a incheiat in jurul orei 6 dimineata (ora Romaniei). Suprizele nu au lipsit nici in acest an, marele favorit, filmul „lincoln”, cu 7 nominalizari a pierdut titlul de cel mai bun film in fata lui „Argo”. Si regizorul Steven Spielberg s-a vazut depasit de Ben Affleck. In schimb, Daniel Day-Lewis a luat premiul de cel mai bun actor pentru rolul principal din „Lincoln”. Jessica Chastain, a fost declarata cea mai buna actrita pentru rolul din Zero Dark Thirty. Cea mai buna comedie a fost „Mizerabilii”, iar cel mai bun film strain „Amour”.
  __

  Apreciază

 3. acronim
  14/01/2013 la 11:51

  M-am pripit, am exagerat si eu 😛
  Dar mă si revolta f. mult acest „film” mincinos despre Ali Baba teroristul, pardon BinLaden.

  Apreciază

 4. acronim
  14/01/2013 la 12:03

  si inca ceva, legat de articol: prostul de Saddam Hussein a jucat si el, in 80, la cartile aruncate de SUA…miza era f mare pt americani sa-i faca sa taca pe iranieni si sa distraga atentia presei cu un al „boom” eveniment!
  apoi Saddam si-a luat-o si el cand ia venit randul, tot de la prietenii sai „ocazionali.”

  Apreciază

 5. acronim
 6. acronim
  25/02/2013 la 08:45

  DEci……..ce v-am zis?? :))
  Argo- desemnat cel mai bun film-scenariu adaptat. Oscar.
  da o bere cineva?

  Apreciază

 7. acronim
  26/02/2013 la 12:00

  „Intrebat la conferinta de presa cand a realizat ca Argo va fi numit cel mai bun film al anului, George Clonney a raspuns: „Cand a aparut Michelle Obama”.
  -Michelle Obama a prezentat, prin legatura video, cel mai bun film.
  🙂

  Apreciază

 8. acronim
 9. acronim
  26/04/2013 la 15:24

  Actorul Ben Affleck, distins cu Oscar anul acesta pentru Argo, a primit titlul onorific de doctor in arte frumoase, pentru activitatea sa cinematografica.

  Apreciază

 10. Dodgers
  17/05/2013 la 13:09

  Va dura mai mult de 2 ani pana vom vedea o invazie Israelo-Americana in Iran ?

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s