Prima pagină > Despre Lichele, Dosare > Regele care şi-a scos ţara la tarabă (7)

Regele care şi-a scos ţara la tarabă (7)

regele-mihai-mariella-lottiRegele Mihai I, pe când era un Mihăiţă, a dat „de pădure şi s-a rătăcit” sub directa îndrumare a experimentatului său tătic Carol II. Aventurile erotice ale tatălui său, mai ales „frumoasa” relaţie cu Duduia Lupescu,  au fost adevărate pilde morale pentru puberul prinţ.  O mare iubire a fost Yvonica, menţionată în jurnalul regelui Carol al II-lea. Este posibil să fi fost chiar prima relaţie sentimentală. Relatia acestora, consemnata in jurnalul regelui Carol al II-lea, s-a consumat intre anii 1937-1939 si s-a incheiat abrupt, in iulie 1939. Deh, dragoste de adolescent fără minte…

Relaţia cu Yvonica e dominată, în mod clar, de dorinţe carnale, tatăl consemnând, cu oarece grijă, starea fiului, ca în însemnarea ce se referă la ziua de duminică, 5 iunie 1938: “Mihăiţă, foarte agitat, a voit-o cu orice preţ pe Yvonica; n-a avut noroc, s-a aranjat pentru astă-seară”. A doua zi Carol scria, ca o confirmare: “Seara, cinema (…) Mihăiţă fiind ocupat, împlinindu- i-se dorul de ieri, cu Yvonica”. (puberul de 17 ani „trăgea la rame” n.a. :)). Prinţul trăieşte cu pasiune, subjugat de iubirea pentru Yvonica. Lupeasca şi Carol II sesizează faptul că Mihăiţă a luat-o razna şi încearcă să-l despartă de girl-friend.

Au loc negocieri între Duduia Lupescu, pe de o parte, şi Yvonica, pe de alta (ca între curve n.a.). “A constatat că nu poate fi vorba de iubire din partea ei faţă de Mihăiţă. Şi el, bietul băiat, îşi făcea iluzii”, scrie regele în exerciţiu, la 18 iulie 1939, menţionând totodată că Yvonica refuză să scrie o scrisoare de adio, aşa cum i se ceruse. În 24 iulie 1939: “Yvonica a dat scrisorile cerute şi i s-a depus la bancă dota de 2.000.000 lei”. Cum salariul stabilit în acea vreme pentru un senator sau un deputat era de 15.000 de lei pe lună, Yvonica s-a ales cu 133 de salarii de parlamentar român, la nivelul anului 1939. Bani daţi pe amanta majestăţii sale, de către contribuabilul român !

Urmează pasiunea nebună pentru Irina (Lulu) Malaxa. Părea vrăjit de bruneta zveltă, cu profil grecesc, de camee. Tinerii au devenit foarte repede de nedespărţit, erau văzuţi adeseori în aceeaşi maşină, dar şi la hipodrom, pe terenul de tenis sau la bazinul de înot. Prinţul a început să-şi invite iubita la castelul Peleş din Sinaia. Ajungeau acolo cu maşina favorită a lui Mihai, un Alfa Romeo care putea atinge şi 120 kilometri pe oră. Presa vremii a relatat că Mihai a rugat-o pe Lulu să-l însoţească la o vânătoare de lupi, iar ea a dat curs acestei invitaţii. Mihai era îndrăgostit lulea, îi cânta iubitei la pian piese din Bach, Brahms, Mozart şi Debussy… L’amour, toujour :).

Dacă Regele Carol II şi Malaxa păreau mulţumiţi de idila copiilor, nu acelaşi lucru se putea spune şi despre mama prinţului Mihai, prinţesa Elena, care-şi dorea o parteneră cu sânge albastru pentru unicul său fiu. Regele Mihai a fost influenţat decisiv să răcească şi să rupă relaţia cu Lulu Malaxa de către cele două femei care i-au marcat viaţa, mama sa, Elena, prinţesă de Grecia şi mătuşa sa, prinţesa de Spoleto, ulterior ducesă de Aosta. Antipatia constantă a acestora pentru Lulu Malaxa a fost foarte bine ambalată în „raţiunile de stat” potrivit cărora un rege avea datoria să caute să întemeieze o familie cu o femeie de rangul său.

Mihăiţă îşi mai foloseşte princiarul organ şi într-o ciudată şi scurtă relaţie cu Nerissa Bowes Lyon, in urma careia, la 28 noiembrie 1939, in Manastirea Sinaia, s-ar fi nascut fiul acestora, care traieste sub numele de Dieter Stanzeleit. La peste sapte decenii distanta, acest pretins fiu, ce a trait aproape toata viata cu numele de Dieter Stanzeleit, vrea sa isi dovedeasca ascendenta regala. Stanzeleit, care are si cateva acte aparent oficiale, ce par convingatoare, sustine de decenii ca e rodul iubirii dintre Mihai si Nerissa, cu doi ani mai mare decat monarhul roman, care chiar s-ar fi casatorit, dupa spusele lui Stanzeleit, la 7 septembrie 1939, la primaria din Azuga.

Tot în jurul lui 1939, Mihaiţă mai face o victimă: actrita italiana, celebra in epoca, Mariella Lotti. Cei doi se cunoscusera în Bucuresti si Mariella a stat mai multe luni in Capitala, pentru a fi aproape de iubitul sau. Nevoita sa plece in Italia, pentru a onora mai multe contracte, Mariella i-a scris nenumarate scrisori de dragoste Regelui Mihai, care nu i-a raspuns cu aceeasi afectiune. “Prima lor intalnire a avut loc pe 19 octombrie 1939. Mariella Lotti, vedeta unei trupe italiene aflate in turneu in Romania, dadea o prima reprezentatie de gala la teatrul regal din Bucuresti. Din loja sa, Mihai de Romania n-a slabit-o din ochi. 

Saptamana urmatoare, pe 25 octombrie, ziua in care implinea 18 ani, Mihai a obtinut, favor special, autorizatia de a-i prezenta pe Mariella Lotti si pe tovarasii sai Curtii Regale a Romaniei. A dansat toata seara cu ea”. Idila se afla abia la inceput. “Odata incheiate reprezentatiile trupei in Romania, Mariella nu s-a intors la Roma. S-a instalat intr-un luxos hotel al Capitalei si a locuit acolo timp de doua luni. In fiecare dimineata, Mihai de Romania o lua cu masina in lungi plimbari”, scria jurnalul France Dimanche. In 1944, cand a revenit la Bucuresti, pentru a se intalni cu Regele Mihai, Mariella Lotti a jucat intr-o coproductie romano-italiana, „Escadrila alba”. Dar majestatea sa avea deja altă amantă 🙂
Dolly Chrissolegos, alintata „Dodo”, o grecoaică roşcată, cu ochi mari si verzi. “Şi pe urmă, într-o seară, el întâlni pe Dolly Chrissolegos. Era în vara anului 1942, la o serbare de noapte în grădina Palatului Regal. Printr- o ironie a soartei, Dolly era roşcată ca Duduia Lupescu. Roşcată, albă, cu ochi mari şi verzi de zeiţă greacă. Avea 20 de ani. Era în toată strălucirea ei. «Cine este?», întrebă Mihai. «Este nevasta unui traficant. S-a măritat la 16 ani. El era funcţionar la telefoane şi (cu voce joasă) comunist. El câştigă mulţi bani cu germanii. El o bate. Ea are de amant pe un colonel de cavalerie. Ea»… «Numele ei?». «Dolly Chrissolegos». Puţin după asta, ea se numea «Dodo» pentru rege”, se scrie în articolul “Tragicul şi sentimentalul destin al regelui Mihai al României” din revista franţuzească Cavalcade.
Dolly era “omul sovieticilor” (se putea altfel ?), infiltrata in anturajul  regelui pentru a-i influenţa deciziile în sprijinul  comuniştilor. Si in acest caz, Mihai a sistat relatia dupa abdicare. “La 23 august, «Dodo » spune regalului său amant: «Porneşte, Mihăiţă». Regele îl primeşte pe Antonescu, face să fie arestat.  Când soseşte Armata Roşie, ţara era deja predată. Dodo şi regele Mihai îşi făcuseră datoria !  Relaţia regelui cu grecoaica Dolly a durat până în noiembrie 1947, când Mihai o intalneste la Londra, la nunta viitoarei regine a Marii Britanii, Elisabeta a II-a,  pe Ana de Bourbon-Parma, viitoarea lui soţie.
Aceeasi revista mentioneaza atitudinea reginei-mamă: “Regina Elena se nelinişteşte. Mihai rezistă noilor ocupanţi (n.r. – sovieticilor şi, implicit, comuniştilor români). «Dodo» încurajează reconcilierea (…) Regina-mamă decide să sfârşească cu ceea ce este în ochii ei «politica lui Dodo». «Tu trebuie să rupi cu această femeie. Ea joacă pe cartea ruşilor, contra noastră». «Ea mi-a jurat că a rupt cu amicii ei comunişti şi eu o cred!», răspunde Mihai.:) «Această creatură te pierde. Goneşte- o. Căsătoreşte- te cu Margareta a Angliei (n.r. – sora mai mică a viitoarei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii) sau cu Charlotte a Belgiei. Sovieticii nu vor mai îndrăzni nimic contra ta. Margareta e încântătoare, Charlotte, de asemenea, frumoasă şi fină ca mama sa, biata Astrid»… Regele Mihai nu vrea să audă nimic. «Dodo» aleargă îndată. Mihai se lasă îmbrobodit. Totuşi, e neliniştit.(…) Elena poate are dreptate. Trebuie să se întoarcă spre Occident… să se căsătorească”, se scrie în articolul din revista franţuzească.
Cam acestea au fost cele mai cunoscute aventuri amoroase ale regelui Mihai. Relaţii care au costat ţara mulţi bani, au influenţat trădarea de la 23 august şi multe alte evenimente benefice poporului român.
va urma
Reclame
Categorii:Despre Lichele, Dosare
 1. Liana Horbaniuc
  03/02/2013 la 15:09

  Iata cum lipsa de discernamint a casei regale romane si ne-alierea prin mariage a printului a bagat tara in miinile comunistilor…. Si mai au pretentii ca sint patrioti si ca au slujit tara toata viata……

  Apreciază

 2. Prof.dr. Popescu
  04/02/2013 la 15:41

  A fost Mihai agent KGB sau GRU???

  Apreciază

 3. 04/02/2013 la 21:59

  pare real (nu am de unde sa stiu, nu am mai citit nicaieri amanunte „picante” din viata regelui Mihai); vreau, totusi, o parere de istoric, de la Djuvara, de exemplu…

  Apreciază

 4. merisorul
  05/02/2013 la 11:42

  Le-a facut jocul, asa ca nu aveau de ce sa-l inregimenteze. L-au rasplatit in alte moduri.

  Apreciază

 5. merisorul
  05/02/2013 la 11:45

  Dl. Neagu Djuvara poate fi subiectiv in aceasta speta, el este pro-Mihai chiar daca a avut si cateva relatari critice despre abdicare

  Apreciază

 6. 05/02/2013 la 15:49

  Dumneavoastra va considerati obiectiv?

  Apreciază

 7. merisorul
  06/02/2013 la 09:15

  @Ghenea: Nu pot fi obiectiv 100% ca si dvs. de altfel. Nici o fiinta umana nu poate fi obiectiva. Problema noastra este ca suntem pro-monarhisti amandoi. Si eu vad monarhia ca singura solutie de echilibrare a vietii socio-politice din RO. Diferenta apare cand eu am alta perspectiva asupra ce a reprezentat Mihai I pentru romani. Comportamentul sau, la fel ca si Carol II m-a dezamagit profund. Dvs il vedeti ca pe un erou devotat tarii sale insa din celalalt unghi privirea mea descopera o alta fata a acestui personaj tragic pentru el dar si pentru tara noastra. In rest, din punct de vedere al optiunii monarhice, nu ne situam pe pozitii divergente.

  Apreciază

 8. 06/02/2013 la 20:01

  Permiteti-mi sa ma indoiesc de optiunea monarhica a cuiva care ia de bune toate zvonurile securistice despre Regele Mihai. Ce rege ati propune dumeavoastra pentru Romania?

  Apreciază

 9. Nica Adrian
  12/02/2013 la 15:26

  exista mai multe site-uri cu nostalgici. dar nostalgici ai unei reviste can-can, care nu prea era la vremea aia!… in rest – foarte argumentat si incontrolabil. marii nostril stalinisti, care iata – „au guvernul pe care-l merita” (Voltaire – citat pe peretiiUAUIM)

  Apreciază

 10. Alin T
  15/02/2013 la 15:19

  Bogdan Cuza!

  Apreciază

 11. biet roman saracu'
  07/01/2018 la 11:44

  dju-iarna e antii roman. posibil masgon; s-a LAUDAT PUBLIC ca a sabotat varianta de armistitiu a lui Antonescu,(pe filiera kolontai=Stalin, si ei oamenmi de neam la fel de rusesc pe cat era Dodo de grecesc, deci nici kolontai nu era nimeni pe lume) ‘asxcunzand” plicurile venite de la Cairo sau Stockholm

  Apreciază

 12. Corect.
  13/01/2018 la 18:42

  Marea majoritate a faptelor descrise ca fapte si comportament ale fostului rege au la baza documente scrise sau relatate de personalitati ale vremii.Nu ma indoiesc de adevarul acestora si nu accept atribuirea de fapte istorice exacerbate atata timp cat ele nu au fost.

  Apreciază

 13. 21/01/2018 la 10:10

  Nu era normal ca la varsta aia sa-si inceapa viata sexuala? Daca nu si-o incepea, probab8l ca scriati un articol in care il banuiati de impotenta. Santei o persoana probabil cu un bagaj de cunostinte apreciabil dar cu un caracter de doi bani. Pe cand un articol despre primii doi oameni in stat care isi schimba nevestele si amantele tot pe bani grei. Santeti un frustrat pus de te miri cine sa scrie mizerii la comanda.

  Apreciază

 14. Mihai Magdalinis - Australia
  09/03/2018 la 04:38

  O publicatie obscura publica un articol de defaimare, BINEINTELES, FARA A FI SEMNAT fara nicio urma de rusine.!
  Dupa moartea ultimului rege al Romaniei era de astptat sa apara si cei care aduc gunoaele si minciunile la vedere. Din pacate lumea abunda de asfel de creaturi subumane!

  Apreciază

 15. CLAUDIU
  20/11/2018 la 17:55

  Mai Mihaita…daca ,,ultimul rege,, nu era un tradator mizerabil, care a ordonat arestarea maresalului Antonescu, intr-un moment crucial pentru Romania,alta ar fi fost soarta miilor de oameni care au fost ucisi miseleste, impuscati sau deportati.Statul roman a platit si in timpul comunistilor, bani grei ,,ultimului rege,, cand traia in asa-zisul exil.
  Asa ca regele tau nu a fost decat un TRADATOR se neam si de tara.

  Apreciază

 16. Petre Manciu
  22/11/2018 la 09:46

  Consider ca actiunea lui MIHAITA la 23 august 44 a fost catastrofica ptr tara. Indiferent de rolul diferitelor influente( familiale,erotice sau politice) rezultatul a fost sa fim predati incatusati la rusi!! Regele si-a tradat poporul!!!

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s