Prima pagină > Despre Lichele, Dosare > Dineu cu bolșevicii

Dineu cu bolșevicii

rege-comunistÎn 12.09.1944 România, prin delegația trimisă la Moscova, a semnat armistițiul cu Puterile Aliate (a se citi URSS). Condițiile impuse de acest armistițiu înrobitor le-am prezentat în articolele precedente. Regele Mihai I, conducătorul statului de atunci, a acordat puteri depline acestei delegații, conduse de comunistul Lucrețiu Pătrășcanu, pentru a negocia condițiile armistițiului. Datorită trădării de la 23 august, comisia a plecat spre capitala URSS din poziția de slugă și nu a reușit să obțină decât un răsunător eșec.

Ce a făcut majestatea sa după acest rușinos armistițiu ? Cum s-a opus și protestat împotriva clauzelor scandalos de abuzive impuse poporului român ? Iată un decupaj din ziarul Scânteia, organ al PCR, datat 23.09.1944:

dineu

Ca să marcheze ”fericitul” eveniment, Casa Regală a organizat un dejun la palat în cinstea gen. maior Vladimir Ivanovici Burenin, comandantul sovietic al comenduirii garnizoanei București ! Dejunul omagial a început la ora 13 și a fost ”onorat” de regele Mihai I și regina-mamă Elena plus oficialități militare și diplomatice române.

Alăturat este publicat un mic articol despre asasinarea și mutilarea unor ostași români de către trupele armatei maghiare, chiar în aceeași perioadă…

Reclame
Categorii:Despre Lichele, Dosare
 1. acronim
  27/02/2013 la 11:57

  banditii nazisti maghiari…ete p.la! si stati ca ainca n-au ajuns in Polonia sa mai „descopere” si alte urgii!
  Tot romanu stie cum a fost cand au ajuns rusii peste romani, ce hal de jaf, crime si violuri ca la balamuc!
  PS: nu stiu cu adevarat ce amploare au avut horthistii dupa dictatul de la Viena si cati romani au fost ucisi, dar in mod clar rusii nu au dreptul sa discute, sa acuze de asa ceva! Numai ei nu!

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s