Prima pagină > Poporul Ales > Confesiunea unui evreu arogant

Confesiunea unui evreu arogant

Eli_MarcusMarcus Eli Ravage,  a fost un celebru pseudo-scriitor evreu născut în Bârlad (1884-1965). Celebritatea i-a fost adusă de articolul „A Real Case Against the Jews” apărut în revista Century Magazine, editia din ianuarie 1928. Eli Ravage ar fi vrut să fi fost o expunere ironică, dar citind-o şi observând realitatea în care ne ducem traiul de zi cu zi, constatăm că ironia sa din 1928 a fost şi este de fapt şi de drept o constatare a modului în care ne este administrată societatea şi de către cine. Citiţi mai jos câteva fragmente din infatuatul articol şi uitaţi-vă apoi în jurul dvs. Suntem în 2013, s-a schimbat ceva ?

”...Ce sens are sa ne aduceti acuzatii privind controlul nostru asupra opiniei publice prin oameni ai finantelor sau jurnalisti si magnati evrei ai cinematografiei, când întreaga voastra civilizatie este bazata pe mitul evreiesc !? Nici nu va dati seama de adevarata imensitate a vinovatiei noastre. Noi suntem penetranti, suntem distructivi, suntem revolutionari. Am luat în posesie si întregul vostru univers. Am introdus raul în idealurile voastre, în soarta voastra. Suntem cauza nu numai a ultimului razboi, ci a tuturor razboaielor. Am fost initiatorii nu numai ai revolutiei bolsevice, ci a tuturor revolutiilor din istoria voastra.

Am introdus în viata particulara, politica si sociala neîntelegere si haos. Acest lucru îl facem si astazi. Nimeni nu stie cât o vom mai face. Priviti în trecut si veti vedea ce s-a întâmplat. Acum douazeci de secole ati fost o masa de oameni nevinovati, fara griji si pagâni. V-ati închinat mai multor zei si zeite, zei ai luminii, ai apelor si ai padurilor. Fara sa va rusinati, ati fost mândri de goliciunea voastra mareata. Ati gasit placere în lupte si razboaie. Bataliile si sclavagismul erau înscrise pe stindardele voastre politice. Ati strabatut si cercetat natura, ati aflat misterele vietii, punând temelia stiintelor naturale si a filozofiei. Cine stie la ce apogeu sublim si înalt ati fi ajuns daca noi v-am fi lasat în pace !

Dar noi nu v-am lasat în pace. Noi v-am luat în clestele nostru si am darâmat ceea ce ati cladit voi, frumos si solid. Noi am schimbat întregul curs al istoriei voastre. Noi v-am înjugat la carul nostru, atât de tare cum nici un popor din Africa sau Asia nu a fost înjugat. Aceasta am realizat-o fara arme, fara gloante, fara sânge si batalii zgomotoase, fara violenta. Noi am savârsit aceasta numai prin puterea irezistibila a spiritului, a inteligentei, a ideilor si propagandei noastre. Noi am facut din voi purtatorii îngaduitori si inconstienti pe tot globul ai misiunii noastre. Fara sa va dati seama la ce v-am supus, v-ati transformat în mijlocitorii principali ai traditiilor rasei noastre si ati raspândit în cele mai îndepartate colturi ale pamântului mitologia noastra.

Poruncile clanului nostru stramosesc constituie sâmburele vietii voastre morale. Legile stramosilor nostri sunt fundamentul tuturor constitutiilor voastre si jurisprudentei voastre. Legendele si povestile noastre sunt soliile sfinte pe care le soptiti copiilor vostri cu o voce plina de mister. Cântecelele si cartile voastre de rugaciuni sunt pline de scrieri ale poetilor nostri. Istoria noastra nationala face parte neaparat din învatatura pe care preotii si învatatorii vostri o propaga. Regii si profetii nostri sunt eroii vostri. Tarisoara noastra din trecut este pamântul vostru sfânt. Literatura noastra traditionala este Biblia voastra. Ceea ce poporul nostru a gândit si propovaduit ati împletit indisolubil în limba si traditia voastra, încât niciunul dintre voi nu poate fi considerat cult daca nu cunoaste valorile ereditare ale poporului nostru.

Pescarii si pastorii evrei sunt sfintii vostri, ale caror chipuri sunt imortalizate în mii de statui si icoane, si pentru care ati ridicat nenumarate catedrale. O tânara evreica reprezinta pentru voi imbolul maternitatii si al feminitatii. Un evreu rebel este punctul cardinal al religiei voastre. Noi am darâmat zeii vostri, si am îndepartat mostenirea voastra stramoseasca, v-am substituit dumnezeul nostru si traditia noastra. În istoria lumii nu exista o cucerire asemanatoare ca aceasta prin care v-am facut supusii nostri. Cum se explica aceasta reusita? Pot sa afirm ca aproape din întâmplare. Acum doua mii de ani în Palestina religia noastra a cazut prada ruinei si materialismului. Preotii nostri depravati si egoisti storceau vlaga poporului nostru, înotand în bogatie. 

Deodata s-a ridicat din popor un patriot idealist care a început sa cutreiere tara pentru a purifica credinta. El nu a voit o noua biserica. Vointa sa a fost sa propovaduiasca si sa dea viata noua credintei. El a pornit contra preotilor si i-a alungat pe camatari din templu. Aceasta l-a pus în conflict cu stapânirea. Reprezentantii Romei, care conduceau Palestina, s-au temut de agitatia lui revolutionara, l-au arestat, l-au judecat, l-au condamnat la moarte pe cruce, pedeapsa pe atunci obisnuita. Adeptii lui Isus din Nazaret, sclavi si meseriasi dezamagiti si parasiti s-au retras din viata de toate zilele, si s-au grupat într-o fratie de oameni pacifisti. Dupa darâmarea Ierusalimului de catre romani, credinta lui Isus a iesit din nou la suprafata.

Un evreu cu numele Paul si-a pus în gând sa predice pentru soldatii romani pacifismul, iubirea aproapelui etc., pentru a submina Imperiul Roman. El a devenit apostolul pagânilor, si si-a dus activitatea atât de bine încât în patru sute de ani jumatate din glob a devenit un morman de darâmaturi, iar legea mozaica izvorâta din Sion a devenit religia oficiala a Romei. Acesta a fost începutul puterii noastre în lumea voastra. Dar a fost doar începutul. De la aceasta data istoria voastra este lupta neîntrerupta între spiritul vostru stramosesc pagân si spiritul nostru iudaic ! Jumatate din razboaiele voastre mari sau mici au fost razboaie religioase, care s-au purtat numai în numele unei doctrine sau alteia.

Sa privim cele trei revolutii recente din istorie, cea franceza, cea americana si cea bolsevica. Ce altceva au fost decât triumful ideilor evreiesti, bazate pe dreptate, ordine sociala, politica sau economica…? Sfârsitul este înca departe. Noi suntem înca stapânii. În momentul de fata, credinta voastra va intra în conflict cu fundamentalistii, pe de o parte, si internationalistii, pe de alta. Un razboi între cei care încearca ne combata si sa ne înlature (fundamentalistii) si voi care tineti de învatatura noastra. Neîncetat se duce o lupta pentru interesele noastre deosebite, fara ca oamenii sa bage de seama contradictia. Neîncetat se manifesta puritanismul iudaic sub forma de cenzura în teatru, legislatie, presa si biserica ca si alte interdictii la nivel national. Si în timp ce acestea se întâmpla sub nasul vostru, voi palavragiti despre influenta evreilor asupra cinematografiei.

Este de mirare ca ne urâti? Noi v-am pus un bolovan în calea progresului vostru. Noi v-am pus în mâna o carte si o credinta straina pe care voi nu le puteti digera, din cauza carora sunteti în permanenta nelinistiti. În acelasi timp nu aveti taria sufleteasca nici sa le respingeti , nici sa le acceptati cu toata inima. Bineînteles, voi nu ati aderat sufleteste niciodata la religia crestin ! În adancul inimii voastre sunteti înca pagâni. Voi iubiti înca razboaiele si sculpturile în lemn. Voi sunteti mândri de goliciunea corpului omenesc. Cu toate democratiile si rasturnarile sociale, ordinea voastra sociala este înca într-o stare de imperfectiune, de plâns. Noi am produs sciziune în sufletele voastre, v-am tulburat simturile, am facut ca dorintele voastre sa fie de neîndeplinit. 

În vâltoarea neajunsurilor zilnice, a luptei pentru bani si pentru existenta, trebuie sa va amintiti de predica de duminica: “Sa nu ai grija de ziua de mâine“, în lupta pentru un salariu mai bun trebuie sa va amintiti “Fericiti cei saraci“. Daca încercati sa cadeti în ispita, atunci, în spiritul învataturii iudaice, o mâna nevazuta va atinge pe umar si va ia paharul de la gura… Totusi voi nu veti fi niciodata crestini adevarati. În aceasta privinta noi v-am ales rau. Însa noi v-am stricat pentru totdeauna placerea de a fi pagâni. Noi în locul vostru am face la fel. Numai ca noi nu ne vom pierde timpul cu explicatii pentru aceasta ura. Noi nu vom cauta pretexte, nu vom invoca motive cusute cu ata alba.

Tinând seama de milioanele de oameni de afaceri evrei, nu vom vorbi mereu despre comunism ca despre o inventie evreiasca; tinând seama de milioanele de lucratori evrei nu ne vom face noi însine ridicoli vorbind despre capitalismul mondial ca fiind un monopol evreiesc. Nu, noi vom merge direct la tinta. Vom analiza in amanunt brambureala confuza, amestec de crestinism si pagânism care se numeste civilizatie si vom declara sus si tare: …Vă mulţumim pentru acest talmeş-balmeş, pentru profeţii voştri, pentru Biblia voastră!

Reclame
Categorii:Poporul Ales
 1. acronim
  27/02/2013 la 11:36

  ce nenorocit………………………..nu am cuvinte!

  Apreciază

 2. Anonim
  28/02/2013 la 17:47

  Articolul lui Marcu Eli Ravage este o satira plina de sarcasm, aruncand acuzatii ce par qvasi-reale dintr-o perspectiva a unui intelectual antisemit.
  Din pacate prezentatorul anonim al articolului si al autorului (bloggerul) foloseste termenul de „pseudo-scriitor” ceea ce ar insemna ca Marcu Eli Ravage este un „scriitor fals”. Probabil ca aceasta utilizare s-a dorit sa fie injositoare si jicnitoare, caci el putea folosi termenii „scriitor minor”, „scriitoras” sau chiar sensul peiorativ al lui „scrib”. Asta spune multe despre incapacitatea intelectuala a bloggerului, iar ca un corolar, asocierea „celebru pseudo-scriitor” suna ca nuca-n perete.
  Putini cititori vor avea rabdarea – sesizand ironia textului – sa judece cat de pripite erau acele acuzatii la vremea aceea, dar mai cu seama acum, deoarece o consistenta majoritate nu folosesc ratiune, logica si bunul simt, reactionand pur visceral la textul aruncat ca momeala.
  Recomand tuturor sa citeasca „Cimitirul din Praga” a lui Umberto Eco, unde se poate vedea ca aceleasi acuzatii ce au for indreptate catre Catolici, au fost aruncate Masonilor iar apoi Evreilor ca grup.
  Banuiesc ca se vor gasi destui antisemiti indarjiti sa spuna: „Vedeti, doar v-am spus eu…”

  Apreciază

 3. 28/02/2013 la 19:25

  @anonymus – gresesti amarnic, amice. Subiectul acestui articol, Marcus Eli Ravage, este intr-adevar celebru, prin textul citat. Iar faptul ca este celebru nu are catusi de putin de-a face cu valoarea sa ca scriitor sau din alte puncte de vedere. Celebru e si Al Capone, dar si Shakespeare. Cat priveste termenul de pseudo-scriitor, cred ca este mai potrivit decat cel de scriitor minor, pentru ca asta este, nu a scris decat biografii, si acelea de calitate extrem de scazuta. Asta oricum, nu are nimic de-a face cu anti-semitismul. Anti-semitismul este generat de chiar continutul textului de mai sus. Ca doar n-o sa-mi pretinzi sa-l iau in brate, asa cum fac pramatiile ce scriu pe acum.tv.

  Apreciază

 4. coriandru
  28/02/2013 la 20:14

  @anonymous- cam repede vezi tu reactii „viscerale”. Eu cred ca pe majoritatea imensa a oamenilor nu-i intereseaza articolele si subiectele astea.
  Referitor la capcana asta aruncata de acest adevarat Batman, pseudo ce-o fi Marcus, asa e, ne deschide ochii la modu satiric catre o lume a ratiunii, a pacii si bunastarii sub ratiunea pura sionista.
  ce mai…..Ancient Aliens? Nu ati vazut finalul? Populatia Terrei a fost creata de catre evrei, a venit un ozn cu steaua lu david si a facut injectie la maimute. Ok, fratilor, nazariteni, evrei, palestinieni, libanezi, evrei….asta e o parte (mica, mare) din istoria si originea unui fenomen. Dar oare cata lume stie de Epopeea lui Ghilgames, sau despre religia antica a Egiptului (cultul lui Horus)- din care autorii testamentelor s-au inspirat-, despre Coran si respectul care il au ei pt Isus, recunoscut ca fiind unul dintre profeti; sa nu uitam ca o parte insemnata a lumii este islamica, dar sa vedem cat mai rezista pt ca sunt atacati prin propaganda negativa atat de Vest cat si de Israel, plus miscarile astea „politice”, proteste, care convin numai bine altora numai tarilor respective nu. Argo fuck yourself, cum ar spune baietii.
  Ce sa mai spunem…..ca sa mai continuu ideile pamfletare ale lui Batman, Napoleon era sigur evreu, Alexandru cel Mare nu mai zic, Grecia antica delete, Confucius era si asta evreu, ce mai fratilor cea mai buna, valoroasa, importanta natie de pe pamant, evreii…..

  Apreciază

 5. merisorul
  01/03/2013 la 11:45

  Stimabile Anonymous sa ne jucam cu vorbe goale, astea-s bune pentru gura-casca, pentru biografia familiei Rothschild sau Marie Louise si articolase in diferite reviste nenea Marcus nu poate fi incadrat in bransa oamenilor de litere. Daca, din obscuritatea anonimitatii dvs nu ati sesizat ironia alaturarii „celebru pseudo-scriitor”, degeaba mi-ati comentat postarea.
  Sincer, am un simt al umorului destul de dezvoltat dar nu am observat vreo neconcordanta intre ce a scris nenea Marcus si realitate. Oare Hollywood-ul de cine e condus ? Marile trusturi mass-media pe cine au proprietari si conducatori de redactii ? Finantele internationale ? Poate nu stiati ce etnie are fostul director al FMI, ala cu apetit la cameriste… De expresia „Arab go fuck yourself” ati auzit ? A luat Oscarul anul acesta… Apropo, presedintele Academiei de film stiati ca n-are preput ? Sau numele Elena Kagan de la Curtea Suprema de Justitie va spune ceva ? Cat despre incapacitatea mea intelectuala, va dau dreptate, numai un retardat ar putea scrie adevarul despre evrei. M-am nascut cu aceasta infirmitate, dar macar nu folosesc expresii „jicnitoare”, eventual „jignitoare”. Asa, ca o coincidenta, am mai gasit folosirea analfabetei aberatii „jicnitor” la unul dintre postacii AcumTV…:) Asa ca mai usor cu pianul pe scari, sa nu vi se infecteze circumciziile

  Apreciază

 6. Rares
  02/03/2013 la 15:38

  Mai mult decat o expunere ironica, consider textul ca un adevarat atac asupra crestinismului.
  Iisus Hristos este numit „evreu rebel” sau „patriot idealist”.
  „Legea mozaica izvorâta din Sion a devenit religia oficiala a Romei.” Indraznesc sa comentez pe marginea frazei: Legea mozaica a ramas legea evreilor traditionalisti, care nu au schimbat Vechiul Testament cu Talmudul. In rest, Legea s-a implinit prin intruparea lui Iisus Hristos.
  Daca ne-au „inrobit” cu traditia lor, dupa cum insinueaza, de ce incearca evreii sa distruga crestinismul de 2000 de ani?
  De ce „evreul rebel” e cea mai urata Persoana de catre evreii talmudisti?

  Apreciază

 1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s