Prima pagină > Dosare, Poporul Ales > Omul care a otrăvit planeta (2)

Omul care a otrăvit planeta (2)

ebDupă primul război mondial, pe lângă politicieni şi comunitatea de afaceri americană a fost foarte impresionată de propagandă. Ei au avut o mare problemă în acel moment. SUA devenise o ţară mai democratică. Mai multe categorii sociale puteau vota, se acumula bogăţie și mai multe persoane puteau participa la influenţarea deciziilor, numărul imigranţilor crescuse, etc. Deci, ce se putea face ? Exista „sumbra” perspectivă ca puterea să nu mai poată fi doar în mâinile unui „club privat”. Evident trebuia controlată gândirea oamenilor, influenţată, pervertită. Existau specialiști în relațiile publice, dar nu o industrie ! Fusese chiar un evreu (iar ?), Ivy Ledbetter Lee, angajat de familia Rockefeller pentru a-i „spăla” imaginea, după „masacrul din Ludlow”. Dar această imenă şi monstruoasă industrie a relațiilor publice,  a apărut după Primul Război Mondial. Cei care o conduceau au fost membri în cadrul „Comisia Creel”. În frunte cu evreul Edward Bernays !

Evreul Edward Bernays a scris o carte, care a apărut imediat după primul război, numită „Propaganda”. Termenul de „propagandă”, nu avea conotaţii negative în acea vreme. Acestea au apărut în timpul celui de al doilea război mondial, deoarece a fost folosit în Germania nazistă. Dar, în acea perioadă, în anii 20 termenul însemna doar folosirea informațiilor. Aşadar evreul Edward Bernays a scris „Propaganda”, lucrare care începe prin precizarea faptului că este rezultatul acţiunilor de propagandă din primul război mondial. Evreul Edward Bernays scrie că sistemul de propagandă folosit în primului război mondial  poate fi utilizat cu succes pentru a „înregimenta mintea civilului la fel de mult ca înregimentarea trupului soldatului. Noile tehnici de manipulare ale minții ar trebui să fie utilizate de către minoritățile inteligente, în scopul de a se asigura că plebea rămâne pe drumul corect. O putem face de acum, pentru că dispunem de noi tehnici de manipulare”

Lucrarea „Propaganda” a devenit sacră pentru industria de relații publice, iar evreul Edward Bernays este privit ca un fel de guru al PR. Dintre marile sale „realizări” pot fi menţionate: lovitura de stat sprijinită de SUA, care a răsturnat guvernul democratic din Guatemala; campania de atragere a femeilor în rândul fumătorilor; introducerea în mentalul colectiv american, şi nu numai, că micul dejun cu şuncă şi ouă este foarte sănătos pentru organism, şi multe altele. Prea multe altele… Dar despre campaniile de manipulare otrăvitoare, inventate de mintea diabolică a evreului Edward Bernays, în articolele viitoare.

va urma

Reclame
Categorii:Dosare, Poporul Ales
  1. Diocletian
    17/05/2013 la 19:13

    Mari oameni…mari caractere…Iti doresc sanatate,idem celor dragi!,si tine-o tot asa cat inca se mai poate.

    Apreciază

  1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s