Prima pagină > Presa Românească > „Evenimentul Zilei” şocul bulinei roşii

„Evenimentul Zilei” şocul bulinei roşii

Primul număr din “Evenimentul zilei” a apărut pe 22 iunie 1992, producând un impact instantaneu pe piaţa cotidienelor. Ziarul lansat de Ion Cristoiu (director) şi Mihail Cârciog (patron) EVZ a ajuns la un tiraj de aproximativ 850.000 de exemplare. În 1993, ziarul a înregistrat şi cea mai mare medie de exemplare vândute pe zi – în jur de 675.000 de bucăţi. La vremea respectivă, EVZ apărea în trei ediţii: prima – naţională, a doua – destinată publicului bucureştean şi zonelor limitrofe Capitalei, a treia – “Evenimentul de prânz” (“Bulina albastră”).

Ritmul editorial, care asigura 24 de ore din 24 acoperirea informaţională, a transformat cotidianul într-o “uzină de presă”. Mulţi dintre ziariştii care activează astăzi în media românească au trecut la un moment dat prin redacţia EVZ.

In cotidianul prezidenţial „Dimineaţa”, Adrian Păunescu opinează că „Evenimentul zilei” este rezultatul unui efort comun al serviciilor secrete interesate în destabilizarea ţării, iar în „România Mare” Corneliu Vadim Tudor crede acelaşi lucru, din pricină că noul cotidian radiografiază cu atenţie trăznăile de la Cluj ale lui Funar.

Reclame
Categorii:Presa Românească
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Comentaţi

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s